Deputatul PSD Valeriu Steriu: Lucian Şova îşi prezintă, joi, demisia

Lucian Şova îşi prezintă, joi, demisia din funcţia de ministru al Transporturilor, a anunţat la RFI deputatul PSD Valeriu Steriu. Gestul vine în contextul remanierii Guvernului, blocate parţial de preşedintele Klaus Iohannis.

Share

Rl online 0 comentarii

22.11.2018 - 10:48

"Deja, ministrul de la Transporturi îşi prezintă în această dimineaţă demisia, lăsând cale liberă pentru acest portofoliu, să nu mai aibă vreun blocaj", a declarat Valeriu Steriu.

"Acesta a înţeles că este în clipa de faţă un vot în unanimitate pentru înlocuitorul pe acest portofoliu. Cred că are absolut toate calităţile noul ministru propus, Mircea Drăghici, să realizeze într-adevăr aşa cum ne dorim toţi pe acest portofoliu, unde n-am avut prea multe motive de mândrie în ultimii ani", a spus deputatul PSD.

Olguţa Vasilescu a fost propusă oficial de PSD pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, iar Mircea Drăghici a fost nominalizat la postul de ministru al Transporturilor. Anunţul a fost făcut de către premierul Viorica Dăncilă, după şedinţa CEx al PSD. Decizia a fost luată în unanimitate. Liviu Dragnea a declarat că respingerea numirii Olguţei Vasilescu de către preşedintele Klaus Iohannis ar fi ”o încălcare flagrantă a Constituţiei”.

În legătură cu refuzul lui Lucian Şova şi Paul Stănescu de a demisiona din funcţiile din Guvern, Viorica Dăncilă le-a spus jurnaliştilor că ar trebui să-i întrebe pe aceştia de ce nu demisionează.

Liviu Dragnea a spus că CEx aşteaptă de la cei doi miniştri propuşi pentru remaniere ”demisiile de onoare”.

Comentarii