Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Deces din cauza gripei, într-un nou județ

Un bărbat de 56 de ani, internat în spitalul din Petroşani, a murit din cauza gripei, acesta fiind primul caz de deces consemnat în judeţul Hunedoara de la începutul sezonului rece, a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

31.01.2019 - 14:20

"Din păcate, a fost înregistrat un prim caz de deces. Este vorba despre un bărbat de 56 de ani, internat în Spitalul de Urgenţă Petroşani, unde a primit tratament antiviral. Bărbatul a fost vaccinat împotriva gripei şi a prezentat şi alte afecţiuni, el suferind o intervenţie chirurgicală înainte de apariţia bolii", a declarat, pentru Agerpres, medicul şef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

În judeţul Hunedoara mai sunt confirmate şapte cazuri de gripă, cu analize de laborator, între care se numără şi un copil de 8 ani, suferind de diabet şi internat în Clinica de pediatrie din Timişoara.

Ceilalţi şase bolnavi au vârste cuprinse între 28 şi 79 de ani şi nu au fost vaccinaţi împotriva gripei. Pacienţii sunt internaţi în spitalele din Deva şi Hunedoara.

Pentru alte 10 persoane, analizele de laborator nu au confirmat diagnosticul de gripă.

Conform ultimelor date statistice ale DSP Hunedoara, în săptămâna 21-27 ianuarie pe teritoriul judeţului au fost consemnate 1.617 cazuri de infecţii acute respiratorii, dintre care 557 sunt bolnavi de pneumonie, 205 sunt internate, iar 12 sunt persoane suspecte de gripă.

Comparativ cu săptămâna precedentă, se constată o creştere cu 32% a numărului de infecţii acute respiratorii şi cu 22% a bolnavilor de pneumonie.

Comentarii