10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDeces din cauza gripei, într-un nou județ

Deces din cauza gripei, într-un nou județ

“Din păcate, a fost înregistrat un prim caz de deces. Este vorba despre un bărbat de 56 de ani, internat în Spitalul de Urgenţă Petroşani, unde a primit tratament antiviral. Bărbatul a fost vaccinat împotriva gripei şi a prezentat şi alte afecţiuni, el suferind o intervenţie chirurgicală înainte de apariţia bolii”, a declarat, pentru Agerpres, medicul şef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

În judeţul Hunedoara mai sunt confirmate şapte cazuri de gripă, cu analize de laborator, între care se numără şi un copil de 8 ani, suferind de diabet şi internat în Clinica de pediatrie din Timişoara.

Ceilalţi şase bolnavi au vârste cuprinse între 28 şi 79 de ani şi nu au fost vaccinaţi împotriva gripei. Pacienţii sunt internaţi în spitalele din Deva şi Hunedoara.

Pentru alte 10 persoane, analizele de laborator nu au confirmat diagnosticul de gripă.

Conform ultimelor date statistice ale DSP Hunedoara, în săptămâna 21-27 ianuarie pe teritoriul judeţului au fost consemnate 1.617 cazuri de infecţii acute respiratorii, dintre care 557 sunt bolnavi de pneumonie, 205 sunt internate, iar 12 sunt persoane suspecte de gripă.

Comparativ cu săptămâna precedentă, se constată o creştere cu 32% a numărului de infecţii acute respiratorii şi cu 22% a bolnavilor de pneumonie.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă