Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Debite în scădere pe cursul Dunării, în următoarele zile

Hidrologii prognozează, pentru următoarele zile, un debit al Dunării în scădere, la intrarea în ţară (pe secţiunea Baziaş), până la valoarea de 5.700 mc/s, sub media multianuală a lunilor martie şi aprilie.

Share

Rl online 0 comentarii

27.03.2019 - 09:06

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până pe data de 2 aprilie, ora 7:00, în aval de Porţile de Fier debitele vor fi, în general, în scădere.

La nivel general, debitul fluviului Dunărea, pe secţiunea Baziaş, va fi în diminuare până la 5.700 mc/s, situându-se sub mediile multianuale ale lunilor martie (6.700 mc/s) şi aprilie (7.900 mc/s).

În ceea ce priveşte prognoza de medie durată pe râurile din ţară, hidrologii estimează că, în intervalul 27 martie, ora 7:00 - 2 aprilie, ora 7:00, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, cu excepţia râurilor din sudul şi estul ţării unde vor fi relativ staţionare. Pe cursurile inferioare ale afluenţilor de dreapta ai Siretului, debitele vor fi în creştere prin propagare.

Potrivit sursei citate, în a doua parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, iar în ultimele două zile sunt posibile creşteri de niveluri şi debite, ca urmare a precipitaţiilor prevăzute şi cedării apei din stratul de zăpadă pe unele râuri din nord, centru şi zonele de munte.

Comentarii