Daniel Dragomir (Foto: Arhivă)

Daniel Dragomir: Mitingul diasporei are scopul să dărâme Guvernul. Sunt implicate forţe din afară

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir consideră că violenţele din Piaţa Victoriei, înregistrate cu prilejul mitingului Diasporei, reprezintă o operaţiune pregătită să atace ordinea constituţională din România şi să dărâme Guvernul.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.08.2018 - 18:16

Locotenent - colonelul (r) Daniel Dragomir consideră că în acest miting sunt implicate şi forţe „din afară”. Dragomir este de părere că instigările şi violenţele la adresa forţelor de ordine vor continua.

„Ideea este foarte simplă şi dacă lucrurile se vor clarifica în scurt timp, informaţiile pe care le am eu sună aşa: în grupurile din faţă şi în grupurile de instigatori - informaţiile care circulă sunt că se aflau şi cetăţeni care nu vorbeau limba română. Să audă toată ţara că toată această operaţiune numită mitingul diaspora a fost pregătită, organizată şi planificată pentru a ataca ordinea constituţională din România şi a dărâma Guvernul. Această operaţiune implică inclusiv forţe din afară. Este datoria serviciilor de informaţii să informeze, să prevină şi să sprijine autorităţile de aplicarea a legii în prinderii a acestora”, a declarat Daniel Dragomir, la Antena3.

Acesta a mai subliniat că se încearcă inducerea unor temeri în rândul forţelor de ordine, chestiune planificată cu mult înainte de ziua de 10 august, când au început protestele.

„Se încearcă pe diferite paliere, partide politice, dar şi la cel mai înalt nivel în stat, să se creeze temeri şi să se pună presiuni asupra forţelor de ordine şi ale jandarmilor, lucrurile astea sunt făcute de luni bune, e un plan mult mai complex. Aspectele de ieri au fost doar un test, planul continuă în zilele următoare, de aceea au început proteste vineri, continuă sâmbătă şi duminică şi până săptămâna viitoare. După testul de ieri, informaţiile pe care le am este că violenţele vor continua, instigările vor continua şi se are în vedere să se ajungă la violenţe extreme cu forţele de ordine. Datoria noastră este să vină alături de forţele de ordine, să sprijine forţele de jandarmi şi forţele armate în lupta mpotriva huliganilor care vor să distrugă democraţia şi ordinea constituţională din România. (...) Toată operaţiunea diaspora e o operaţiune de acoperire”, a mai spus Daniel Dragomir.

Comentarii