Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Daniel Dragomir a făcut plângere penală împotrivă procurorului militar Gheorghe Mihai de la DNA

Lucruri uluitoare ies la iveală din dosarul în care colonelul SRI Daniel Dragomir a fost săltat de DNA, scrie Luju.ro

Share

Rl online 0 comentarii

28.10.2018 - 14:43

Lucruri uluitoare ies la iveală din dosarul în care colonelul SRI Daniel Dragomir a fost săltat de DNA, arestat preventiv pentru mai bine de jumătate de an, iar în final să fie achitat pentru toate faptele pentru care fusese aruncat după gratii, primind cu chiu cu văi o condamnare de 1 an închisoare cu suspendare pentru participație improprie la fals. Colonelul Dragomir acuză existența unor falsuri grosolane, falsuri care aduc aminte de un alt caz celelebru al parchetului anticorupție, cel în care prințul Paltin Sturdza a fost reținut de procurorul Iulian Nica de la DNA, arestat și apoi trimis după gratii în baza unor stenograme falsificate ordinar, după cum însăși Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat.

În urmă cu câteva luni, reprezentat de avocatul Daniel Caraman, Daniel Dragomir a formulat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București o plângere penală împotriva procurorului militar col. Gheorghe Mihai de la DNA-Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari, acesta fiind acuzat de fals intelectual, uz de fals, represiune nedreaptă și cercetare abuzivă. Prin aceeași plângere, colonelul Daniel Dragomir acuză patru ofițeri de poliție judiciară – comisarul șef Ciprian Diaconu, comisarul șef Sorian Predă, comisarul șef Gheorghe Hristea și comisarul Ciprian Toma – de fals intelectual și uz de fals.

Concret, Daniel Dragomir acuză falsificarea a zeci de convorbiri telefonice aflate la dosar fiind schimbat sensul frazelor, inversați autorii replicilor, iar dialogurile completate cu cuvinte care nu se regăsesc în fișierele audio. Colonelul SRI acuză că procurorul militar și ofițerii de poliție judiciară de la DNA ar fi cunoscut existența falsurilor, însă au încercat să creeze aparența existenței unor temeiuri faptice care să justifice adoptarea unor măsuri judiciare, precum ordonanțe de extindere a urmăririi penale, solicitări adresate judecătorului de drepturi și libertăți pentru emiterea de autorizații de supraveghere tehnică sau acte de urmărire penală constând în audieri de martori și denunțători. De asemenea, Daniel Dragomir arată că procurorul militar și cei patru ofițeri de poliție judiciară au dat dovadă de lipsă de etică profesională, un sentiment revanșard, mergând până acolo încât ar fi înlăturat probele în favoarea acuzaților.

Fragmente din plângerea colonelului SRI Daniel Dragomir pot fi citite integral pe luju.ro.

Comentarii