Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă: Situația cu pesta porcină este sub control

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că situaţia în ceea ce priveşte pesta porcină, care afectează şi ţara noastră, este sub control, iar Guvernul va aproba măsuri de sprijinire financiară a fermierilor pentru activitatea de neutralizare a animalelor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.07.2018 - 15:54

"Legat de pesta porcină, monitorizăm în continuare această situaţie. După cum ştiţi, am luat deja o serie de măsuri pentru controlul şi limitarea extinderii virusului, echipele sunt în teren, situaţia este sub control, oamenii nu au motive de îngrijorare. Astăzi avem pe ordinea de zi noi măsuri de sprijinire a fermierilor. În primul rând, completăm legislaţia în acord cu normele europene în ceea ce priveşte sprijinul financiar acordat fermierilor pentru activitatea de neutralizare a animalelor, care nu sunt destinate consumului uman", a declarat Viorica Dăncilă în deschiderea şedinţei Guvernului.

Premierul a adăugat că, de asemenea, în şedinţa de Guvern se vor îmbunătăţi "condiţiile de acordare a schemei de ajutor pentru crescătorii de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa".

"Deci şi în acest domeniu avem o atenţie sporită", a completat ea.

Premierul a reamintit în context că a discutat în cadrul vizitei pe care efectuat-o recent la Bruxelles cu comisarul european pe agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, pe tema pagubelor produse în agricultură ca urmare a inundaţiilor produse în ţara noastră, urmând ca în perioada imediat următoare oficialul european să aibă o discuţie cu ministrul agriculturii, Petre Daea.

Comentarii

loading...