20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDăncilă s-a întâlnit cu conducătorul Emiratului Dubai

Dăncilă s-a întâlnit cu conducătorul Emiratului Dubai

În cadrul discuţiilor accentul a fost pus pe interesul comun pentru dezvoltarea relaţiei bilaterale.

Dăncilă efectuează o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi oficiali au evaluat stadiul relaţiilor bilaterale şi progresele înregistrate pe linia consolidării cooperării economice şi sectoriale între România şi Emiratele Arabe Unite ca urmare a desfăşurării, în 16 – 17 aprilie, a primei sesiuni a Comitetului mixt de cooperare guvernamentală din cele două ţări.

“Accentul a fost pus pe interesul comun pentru dezvoltarea relaţiei bilaterale în ansamblul acesteia, prin identificarea de noi oportunităţi de afaceri şi proiecte comune de cooperare”, se arată în comunicatul citat.

Viorica Dăncilă a afirmat că Emiratele Arabe Unite deţin un potenţial important de absorbţie a unor produse româneşti şi pot deveni furnizor semnificativ de investiţii în domenii de interes pentru economia românească.

Premierul a trecut în revistă principalele avantaje investiţionale pe care România le oferă şi a încurajat participarea companiilor emirateze la licitaţiile organizate pentru proiecte finanţate prin programele operaţionale derulate în prezent, dar şi participarea la proiecte de investiţii în parteneriat public-privat.

“Prim-ministrul României şi-a exprimat satisfacţia faţă de parcursul pozitiv înregistrat în relaţiile româno-emirateze, context în care şi-a arătat convingerea că cele două state vor semna în viitorul apropiat Declaraţia comună privind stabilirea unui parteneriat economic extins între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite, care va contribui la asigurarea unei dezvoltări armonioase, pe baze pragmatice, a raporturilor româno-emirateze”, se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, discuţiile au prilejuit şi un schimb de opinii cu privire la temele de interes de pe agenda internaţională şi regională, cu accent asupra evoluţiilor recente din Orientul Mijlociu.

“În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat că România, ca stat care va prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, va continua să acorde o importanţă deosebită Vecinătăţii Sudice a Uniunii Europene, concomitent cu promovarea soluţionării pe cale politică a diferendelor din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. De asemenea, şeful Executivului român a reiterat susţinerea României faţă de reconcilierea statelor Consiliului de Cooperare al Golfului, organizaţie deosebit de importantă pentru arhitectura regională de securitate”, relevă sursa citată.

Din delegaţia guvernamentală română care a participat la convorbiri au făcut parte ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul pentru Mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Din partea emirateză au fost prezenţi ministrul de Interne Saif Bin Zayed al Nahyan, ministrul de stat pentru Cooperare Internaţională, director general al Expo Dubai 2020, Rim Al-Hashemi, şi preşedintele Consiliului de administraţie şi preşedinte executiv al Grupului Dubai Ports World, Sultan Bin Sullaim.

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă