Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă: Nu susţinem un mandat pentru Laura Codruţa Kovesi

Premierul Viorica Dăncilă spune că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, va vota împotriva desemnării Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef european. "Nu susţinem un mandat pentru Laura Codruţa Kovesi. N

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.09.2019 - 21:15

Nu susţinem acest mandat pentru că mi se pare o abordare firească. Atunci când sunt anumite acuze, atunci când există suspiciuni asupra oricărui om, indiferent de funcţia pe care o ocupă sau pentru postul pentru care candidează, trebuie să lămurească aceste lucruri şi pe urmă să ocupe această funcţie", afirmă Dăncilă.

Dăncilă a fost întrebată, miercuri seară, după CEX, cum va vota Luminiţa Odobescu pentru funcţia de procuror şef european?

"Am spus şi repet acest lucru, nu susţinem un mandat pentru Laura Codruţa Kovesi. Nu susţinem acest mandat pentru că mi se pare o abordare firească. Atunci când sunt anumite acuze, atunci când există suspiciuni asupra oricărui om, indiferent de funcţia pe care o ocupă sau pentru postul pentru care candidează, trebuie să lămurească aceste lucruri şi pe urmă să ocupe această funcţie. Deci îmi menţin poziţia pe care am avut-o până acum", a afirmat Dăncilă.

Ea a spus că nu face trpcuri politice.

"Am văzut o anumită persoană, a venit în spaţiu public cu această informaţie, care nu-i face cinste. Mai mult, este o persoană care a numit-o pe Laura Codruţa Kovesi şi acum vine să-i acuze pe alţii de ceea ce a făcut domnia sa. Neg categoria acest lucru, eu nu fac astfel de târguri, nu fac astfel de trocuri politice, singurele mele negocieri sunt în favoarea României şi nu pentru persoane. Deci nu s-a pus problema unei asemenea înţelegeri, iar cei care fac astfel de acuzaţii, pentru bună informare în spaţiul public, pentru faptul că atunci când vii cu asemenea afirmaţie, trebuie să vii şi nu numai cu argumente şi cu dovezi în acest sens, dacă vrei să fii o persoană respectată", a declarat Dăncilă.

Ea a reiterat că ambasadorul Luminiţa Odobescu va vota împotrivă.

Comentarii