Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă: Guvernul va aproba noi măsuri în sănătate necesare continuităţii tratamentelor

Guvernul va aproba noi măsuri în domeniul sănătăţii, necesare asigurării continuităţii tratamentelor şi pentru creşterea imunizării populaţiei prin vaccinare, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.12.2018 - 17:55

"Avem pe agenda şedinţei de astăzi o ordonanţă de urgenţă ce include măsuri în domeniul sănătăţii necesare asigurării continuităţii tratamentelor şi pentru creşterea imunizării populaţiei prin vaccinare. Una din măsuri are în vedere creşterea cu indicele de inflaţie a bugetului aprobat trimestrial aferent medicamentelor suportate din Fondul naţional unic al asigurărilor sociale de sănătate şi din bugetul Ministerului Sănătăţii, începând cu trimestrul IV al acestui an. Înseamnă o majorare trimestrială de 80 de milioane de lei. Totodată, vom excepta din calculul taxei consumul de vaccinuri achiziţionate centralizat şi finanţat de Ministerul Sănătăţii", a explicat Dăncilă, joi, în cadrul şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că Ministerul Sănătăţii s-a consultat cu reprezentanţii industriei farmaceutice cu privire la aceste măsuri introduse în actul normativ pe care Guvernul îl va aproba.

Comentarii

loading...