Dăncilă, despre cazul din Olt: Vom lua măsuri foarte stricte

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, referitor la cazul adolescentelor dispărute din Olt, că i-a cerut ministrului de Interne să meargă la faţa locului şi să aibă cât mai repede concluziile anchetei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.07.2019 - 18:40

Dăncilă spune că vor fi luate ”măsuri foarte stricte”, iar cei care au greşit trebuie să plătească. ”Nu există nicio scuză”, a spus Dăncilă, afirmând că tragedia ”lasă o rană în inima fiecărui român”.

”Foarte trist este că, dincolo de cei care vor plăti, dincolo de măsurile pe care le vom lua - şi vom lua măsuri foarte stricte pentru ceea ce s-a întâmplat - tragedia aceasta lasă o rană în inima oricărui român şi cred că acest lucru nu îl putem întoarce din păcate. Am cerut ministrului Afacerilor Interne să meargă la faţa locului, astfel încât să putem să avem concluziile acestei anchete cât mai rapid posibil”, a declarat, vineri, premierul Viorica Dăncilă, referitor la cazul din Olt.

Întrebată dacă şeful Poliţiei Române ar trebui să demisioneze, Dăncilă a spus: ”Vom vedea care sunt concluziile anchetei şi vă asigur că vom lua măsuri foarte stricte, măsuri foarte ferme. Trebuie să luăm măsuri foarte ferme în urma unei anchete pentru că cei care au greşit trebuie să plătească, nu există nicio scuză”.

Poliţiştii şi procurorii din judeţul Olt anchetează dispariţia a două adolescente, care au plecat la date diferite către Caracal şi nu au mai revenit. Una dintre fete a dispărut din aprilie, iar cealaltă a fost dată dispărută joi. STS a transmis mai multe explicaţii după ce a fost acuzat că a localizat greşit apelurile date la 112 de fata de 15 ani dispărută la Caracal, spunând că nu identifică locul telefonului şi nici celula operatorului de telefonie prin care este făcut apelul, aceste date fiind furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului.

Conform datelor prezentate de STS, adolescenta a sunat de trei ori la 112, iar operatorul de la 112 a încercat apoi de nouă ori să reapeleze numărul, intrând însă mesageria vocală.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a admis că poliţiştii puteau intra la locuinţa bărbatului din Caracal suspectat că a ucis o adolescentă de 15 ani pe care a răpit-o, dar au aşteptat decizia procurorului, acesta fiind motivul pentru care intervenţia a avut loc la ora 6:00 şi nu la ora 4:00, când au ajuns. Buda a declarat că poliţiştii au aflat vineri, în intervalul 2:00 - 3:00, adresa exactă la care se afla adolescenta, în jurul orei 3:30 a fost emis mandatul de percheziţie, iar la ora 4:00, echipajele de poliţiei şi procurorul au ajuns la locuinţa suspectului, intervenţia având loc la ora 6:00, când a dispus procurorul de caz.

Comentarii