Dăncilă a trimis Corpul de control la Complexul Energetic Oltenia

Premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de control la Complexul Energetic Oltenia (CEO) pentru a verifica inclusiv modului de stabilire şi acordare a drepturilor salariale, a anunţat, joi, Guvernul.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.01.2019 - 12:50

În urmă cu o săptămână, minerii de la CEO au declanşat o grevă, fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă. Ei au obţinut ulterior promisiuni privind unele majorări salariale, dar o parte dintre ei nu au renunţat la protest. În noaptea de miercuri spre joi, una din cele trei unităţi funcţionale ale termocentralei de la Rovinari a fost închisă pe fondul reducerii rezervelor de cărbune.

Joi, premierul a trimis Corpul de control la CEO.

”Obiectivele controlului constau în verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă, modului de stabilire şi acordare a drepturilor de natură salarială pentru personalul societăţii Complexul Energetic Oltenia - S.A., respectarea normelor de sănătate şi securitate în muncă la nivelul acestei entităţi, exploatarea resurselor minerale şi constituirea stocurilor, realizarea programelor anuale de investiţii şi dezvoltare”, se arată în comunicat.

În plus, Corpul de control al primului-ministru a mai efectuat acţiuni de control ce au vizat încheierea de către CEO a unui contract de transfer al activului Unităţii Miniere de Carieră Berbeşti către societatea Centrala Electrică de Termoficare Govora S.A. Râmnicu Vâlcea, precum şi preluarea de către Electrocentrale Grup a datoriei Termoelectrica faţă de CEO.

În plus, comtrolul vizează respectarea de către CEO a prevederilor legale cu privire la angajarea şi plata cheltuielilor de sponsorizare şi a altor cheltuieli de finanţare a unor activităţi sportive.

”Dintre acestea, în anul 2018, au fost finalizate două acţiuni de control ce au vizat primele două obiective enunţate mai sus, iar concluziile rezultate au fost comunicate instituţiilor abilitate. Totodată, au fost sesizate organele de urmărire penală pentru verificări şi măsuri potrivit competenţelor”, se arată în comunicat.

Comentarii