Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă a discutat cu Benyamin Netanyahu despre o şedinţă a guvernelor român şi israelian

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit la Eashingron cu premierului israelian Benyamin Netanyahu şi cu vicepreşdintele SUA Mike Pence.

Share

Rl online 0 comentarii

26.03.2019 - 09:09

Disuţiile cu Netanyahu au vizat oganizarea şedinţei comune a guvernelor român şi israelian, precedată de un forum economic cu o secţiune dedicată contactelor business to business. Conform Guvernului, vicepreşedintele SUA Mike Pence a mulţumit premierului Viorica Dăncilă pentru poziţia exprimată în legătură cu intenţia de mutare a ambasadei României la Ierusalim, iar Pence va veni în România în cadrul unui turneu în Europa de Est.

De asemenea, a fost evocată posibiliatea unei vizite oficiale a premierului la Washington.

"Aflată la Washington, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 25 martie 2019, o întrevedere cu prim-ministrul statului Israel, Benjamin Netanyahu, în marja participării la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC). Cei doi înalţi oficiali au salutat relaţiile excelente dintre cele două ţări, fapt reflectat şi de frecvenţa contactelor bilaterale la nivel înalt. În acest sens, s-a discutat şi despre organizarea, in cursul acestui an, a şedinţei comune a celor două guverne, precedată de un forum economic cu o secţiune dedicată contactelor business to business. Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a transmis felicitări premierului Viorica Dăncilă pentru discursul susţinut in deschiderea Conferinţei AIPAC", anunţă Guvernul.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat interesul României pentru consolidarea şi aprofundarea relaţiilor cu statul Israel în domeniul cooperării strategice, securitate cibernetică şi energetică, medicină, cercetare şi inovare.

- Guvern: Vicepreşedintele SUA Mike Pence a mulţumit premierului Viorica Dăncilă pentru poziţia exprimată în legătură cu intenţia de mutare a ambasadei României la Ierusalim; Pence va veni în România. A fost evocată posibilitatea unei vizite oficiale a premierului la Washington

"În cadrul vizitei pe care o efectuează în SUA, prim-Ministrul României Viorica Dăncilă a avut astăzi o întrevedere cu vice-preşedintele SUA, Mike Pence, în marja reuniunii AIPAC ce are loc la Washington. Discuţiile s-au desfăşurat într-o atmosferă deschisă şi de încredere reciprocă şi au aprofundat subiectele abordate cu prilejul convorbirii telefonice avute la 11 martie 2019. Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a asigurat pe vicepreşedintele SUA de angajamentul României pentru consolidarea şi dezvoltarea Parteneriatului Strategic bilateral, cu accent special pe intensificarea schimburilor economice şi sporirea prezenţei investiţionale americane în România", susţine Executivul.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat angajamentul ferm al Guvernului României de a continua şi dezvolta programul de înzestrare al armatei române şi a exprimat satisfacţie pentru cooperarea cu SUA din acest punct de vedere.

"La rândul său, vicepreşedintele SUA a mulţumit premierului Viorica Dăncilă pentru poziţia exprimată în legătură cu intenţia de mutare a ambasadei României la Ierusalim şi pentru sprijinul şi angajamentul faţă de relaţia transatlantică, precum şi pentru contribuţiile sale operaţionale şi conceptuale atât în regiunea Mării Negre, cât şi, mai larg, în plan internaţional. Totodata, vicepreşedintele SUA a anunţat că va efectua un turneu în Europa de Est, ocazie cu care va vizita şi România", potrivit Guvernului.

În context, a fost evocată efectuarea unei vizite oficiale a prim-ministrului român, Viorica Dăncilă, la Washington, în perioada următoare.

Comentarii

loading...