11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDâmboviţa: Primarul unei comune s-a făcut singur cetăţean de onoare

Dâmboviţa: Primarul unei comune s-a făcut singur cetăţean de onoare

Odată cu primarul, au mai fost onoraţi şi vicepreşedintele PSD, Adrian Ţuţuianu şi tenorul Florin Georgescu.

Primarul comunei Pietroşiţa, Ion Leonard Dicu, a declarat, luni, pentru Mediafax, că hotărârea de Consiliu Local prin care a devenit cetăţean de onoare a fost votată în unanimitate încă din luna aprilie, iar titlul l-a primit în weekend, când a avut loc festivalul comunei, după o întrerupere de cinci ani.

„Fiind în an Centenar, ne-am gândit să organizăm Zilele comunei. Şi locuitorii şi-au dorit acest lucru. Iar cu această ocazie au fost acordate şi acestei titluri de cetăţeni de onoare. Am 15 ani de când sunt primar. Sunt la al cincilea mandat. (Titlul de cetăţean de onoare – n.r.) e ca o recunoştinţă onorifică. Nu am nicio facilitatate, doar acces gratuit la manifestări cultural artistice. Domnul viceprimar a întocmit referatul, iar în aprilie Consiliul Local a aprobat în unanimitate. Este onorific totul. Este o recunoştinţă pentru ce am făcut pentru această comună. Am adus multe investiţii”, a declarat, pentru Mediafax, Ion Leonard Dicu.

Întrebat dacă a avut emoţii când a primit titlul de cetăţean de onoare, primarul a răspuns că a fost „copleşit”, deoarece „odată eşti cetăţean de onoare”.

Trofeul i-a fost înmânat primarului de viceprimarul comunei, care a şi întocmit proiectul de hotărâre. Atât primarul, cât şi viceprimarul sunt şi colegi de partid, în PSD.

Odată cu primarul, au mai primit distincţia de cetăţean de onoare al comunei Pietroasa şi vicepreşedintele PSD, Adrian Ţuţuianu şi tenorul Florin Georgescu.

Comuna Pietroşiţa are 3.118 de locuitori şi este formată din două sate. Aici mai este un cetăţean de onoare cunoscut, respectiv fostul senator Mihai Ion Dumitrescu, care a primit titlul în anul 2007.

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Tehnologia europeană din spatele mașinilor zburătoare a fost vândută în China

Tehnologia din spatele mașinilor zburătoare, dezvoltată inițial și testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză, notează BBC. Propulsat de un...

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...
Ultima oră
Pe aceeași temă