Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dâmbovița: Fetițe, ridicate din familie după ce autorităţile au fost anunţate că sunt bătute

Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa a preluat, luni, trei fetiţe de la locuinţa lor din satul Ioneşti, după ce la sfârşitul săptămânii trecute o persoană a sunat la primăria din localitate şi a anunţat că micuţele sunt bătute.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.07.2018 - 15:17

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Petreşti din jueţul Dâmboviţa, secretara administraţiei locale a primit, vineri, un telefon prin care era anunţată, de către o persoană care nu s-a prezentat, cu privire la situaţia a patru fraţi din satul Ioneşti, care sunt maltrataţi de către tatăl şi bunicul care îi au în grijă.

Luni, autorităţile locale şi reprezentanţi ai DGASPC au mers acasă la cei patru copii şi au discutat cu ei, în condiţiile în care i-au găsit singuri acasă. Cele trei fetițe, cu vârste de şase, opt, respectiv zece ani, au spus că sunt bătute de tată şi bunic, atunci când aceştia se îmbată şi au cerut să fie luate de acasă, în timp ce fratele lor a refuzat să părăsească locuinţa.

Ajuns între timp acasă, bunicul a făcut scandal, refuzând să dea copiii.

Cei patru copii au fost părăsiţi de mamă în urmă cu aproape trei ani, când femeia a plecat din ţară, ei rămânând în grija tatălui. Beneficiar de ajutor social şi muncitor cu ziua, tatăl a plecat de acasă de o săptămână, pentru a munci în construcţii în Bucureşti, fără forme legale, au declarat sursele citate.

În aceste condiţii, copiii au rămas cu bunicul care consumă alcool şi este violent şi cu un unchi, cei şase trăind în două camere. 

Toţi cei patru copii sunt înscrişi la şcoală, frecventează cursurile şcolare şi after school beneficiind de gratuitate la programul Şcoală după Şcoală, au spus reprezentanţii Primăriei.

Pentru cele trei fete s-a dispus măsura plasamentului de urgenţă, iar în cazul băiatului autorităţile urmează a lua o decizie legală.

Între timp, poliţiştii din Dâmboviţa s-au autosesizat cu privire la acest caz şi au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului.

Comentarii

loading...