Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dacian Cioloș cere Guvernului Orban să solicite ajutor de specialitate pentru comunicarea de criză

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, e de părere că autoritățile nu comunică suficient de bine pe tema coronavirusului și crede că nu ar fi rău ca Guvernul Orban să ia rapid lecții de la specialiști.

Rl online 0 comentarii

24.03.2020 - 15:38

În opinia lui Dacian Cioloș, comunicarea autorităților în contextul coronavirusului poate fi îmbunătățită: „Mi s-a părut insuficient de clară și de fermă. Eu cred că într-o astfel de operație, precum cea pe care o conduce Guvernul acum și trebuie să recunosc că nu e deloc ușor ceea ce se întâmplă acum și nu e deloc ușor pentru Guvern, cred că trebuie o echipă de specialiști în comunicare, care să ajute Comandamentul pentru Situații de Urgență să transmită mesaje foarte clare pe toate canalele",a  spus Cioloș la RFI.

Liderul PLUS dă și un exemplu de comunicare insuficient de fermă, în contextul coronavirusului: „Prezentarea acestor Ordonanțe militare, de exemplu, când doar ieși în fața publicului și citești de pe o hârtie niște decizii, nu mi se pare suficient, nu inspiră fermitate și suficientă credibilitate".

Dacian Cioloș recomandă autorităților să colaboreze cu ONG-urile, pe fondul coronavirusului.

„Nu vreau să creadă cineva că vin să dau lecții celor care duc greul acum, pentru că știu ce înseamnă să-ți asumi o astfel de responsabilitate și am tot respectul pentru cei care și-au asumat această responsabilitate. Și noi vrem să ajutăm cu experiența pe care o avem (...). E important ca Guvernul să fie ajutat acum și să se lase ajutat, să se lase sprijinit. Evident că acolo e comanda, evident că e nevoie de o comandă foarte fermă, foarte clară (...) și mobilizate toate forțele din societate", a spus Cioloș.

Citește totul despre:

Comentarii