12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter, joi seara, în judeţul Buzău

Cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter, joi seara, în judeţul Buzău

Seismul a avut loc la o adâncime de 132 de kilometri, iar cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost Nehoiu (20 km), Covasna (42 km), Întorsura Buzăului (47 km), Mizil (54 km) şi Târgu Secuiesc (57 km).

Este al treilea seism produs joi în zona Vrancea, primele două având, însă, magnitudini sub 3 pe scara Richter, respectiv 2,7 şi 2,4. În această lună, cinci cutremure au avut peste 3 pe Richter, cel mai important, de 3,4 pe Richter, producându-se în judeţul Buzău în 10 iulie.

Cele mai puternice seisme din 2018 au avut o magnitudine de 4,6 pe Richter, primul în data de 14 martie şi cel de-al doilea în 25 aprilie, ambele fiind înregistrate în zona seismică Vrancea.

În 2017, cel mai mare seism de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

În România, cele mai puternice cutremure produse în ultimii 28 de ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă