Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Curtea de Apel, solicitare către CSM

Consiliul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti a solicitat vineri Consiliului Superior al Magistraturii să aprecieze dacă o solicitare a membrilor Secţiei pentru procurori, ce ar viza proceduri judiciare dintr-un dosar în curs, poate afecta independenţa justiţiei.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

07.09.2018 - 16:20

Preşedintele Consiliului a transmis sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru verificări, precizează sursa menţionată.

''Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să aprecieze asupra potenţialului de afectare a independenţei justiţiei, consecinţă a solicitării celor cinci membri aleşi ai Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, vizând proceduri judiciare aferente unui dosar în curs'', se arată într-un comunicat al CSM.

În context, Secţia pentru judecători subliniază că activitatea instanţelor judecătoreşti se desfăşoară sub auspiciul legalităţii, al independenţei şi al imparţialităţii judecătorului, orice critică adusă unei hotărâri putând fi valorificată doar prin mijlocirea instanţei, în cadrul căilor de atac prevăzute de lege.

"Pe această cale, Secţia pentru judecători se delimitează de orice acţiune cu potenţial de imixtiune în activitatea instanţelor de judecată care să impieteze îndeplinirea cu imparţialitate, corectitudine şi în termenele legale a obligaţiilor profesionale şi îndeamnă la echilibru şi la menţinerea unei atitudini de respect cu privire la rolul judecătorului într-un stat de drept", se menţionează în comunicat.

Comentarii

loading...