13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCuc: Nimic nu e prea scump pentru români atunci când vine vorba...

Cuc: Nimic nu e prea scump pentru români atunci când vine vorba despre infrastructură

”Este un constructor bun, un constructor român şi sunt convins că se va ţine de termenele asumate, nu numai la centura Sucevei, cât şi pe DN18”, a spus Cuc.

Întrebat dacă investiţia la ruta ocolitoare a Sucevei nu e prea mare, ministrul Cuc a spus că ”nimic nu e prea scump pentru români” când este vorba despre infrastructură şi trebuie finalizată.

”Trebuie făcută, iar Guvernul PSD şi-a asumat să o facă. Dacă alţii au blocat-o şi au îngheţat-o, noi am deblocat-o, am alocat fonduri şi acum o finalizăm. Alţii n-au obiective la judeţ şi vin să facă circ pe centură aici, în loc să-şi vadă de drumurile judeţene. (…) Nimic nu e prea scump pentru români atunci când vine vorba despre infrastructură”, a spus ministrul Transporturilor.

El a precizat ”Zidul morţii” de pe DN 17, peste care trece şoseaua de centură şi unde au fost frecvent accidente, unele cu mulţi morţi, va rămâne, dar se va asigura o mai bună iluminare a zonei prin montarea mai multor stâlpi fotovoltaici în vederea creşterii siguranţei rutiere.

”Au fost de mai multe ori modificate soluţiile tehnice, iar acest zid al morţii, bineînţeles, a apărut în acel moment, nu a fost practic construit acum, şi avem ca soluţie din partea constructorilor montarea de panouri fotovoltaice pentru iluminare şi pentru a se evita accidentele şi a creşte siguranţa în trafic. (…) Se intervine şi pe parte de siguranţă rutieră şi pe parte de finalizare a lucrărilor, până la sfârşitul lunii septembrie, aşa cum şi-a asumat antreprenorul”, a spus Cuc.

CNAIR, prin DRDP Iaşi, a semnat în septembrie 2018 ordinul de începere a lucrărilor pentru Varianta Ocolitoare Suceava, investiţia în valoare de peste 61 de milioane de lei urmând a se finaliza în nouă luni.

Lucrările sunt executate în baza un acord-cadru încheiat în august 2018 cu asocierea de firme câştigătoare a licitaţiei, reprezentată de SC Autotehnorom SRL (lider de proiect), alături de SC Operational Autoleasing SRL, SC OPR Asfalt SRL, Obras Publicas Y Regadios SA, SC Florconstruct SRL şi SC Calcarul SRL.

Investiţia la centura Sucevei a demarat în 2008 şi trebuia finalizată în trei ani, dar lucrările au fost întrerupte ca urmare a rezilierii contractelor.

Lucrările au fost ulterior reluate de CNANDR în 2014, iar în 2015 s-a inaugurat un tronson de circa 5,5 kilometri.

Ruta ocolitoare a Sucevei va avea în final 12,4 km, va cuprinde şapte poduri, patru viaducte, cinci pasaje şi două parcări.

Ministrul Transporturilor a vizitat joi şantierul variantei ocolitoare a Sucevei şi s-a declarat mulţumit de ritmul de execuţie a lucrărilor.

Tot joi, ministrul Cuc urmează să viziteze şi şantierul rutei ocolitoare a municipiului Rădăuţi.

Cele mai citite

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă