Cuc, mulţumit de mobilizarea constructorului italian de pe lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a revenit joi, după două săptămâni, pe şantierul autostrăzii Sebeş-Turda lotul 1, unde va fi şi cel mai mare nod rutier din România, s-a declarat mulţumit de mobilizarea constructorului.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.06.2019 - 18:04

"Am revenit pe acest lot de autostradă, lotul 1, după două săptămâni. Progresul fizic a crescut undeva între 2 şi 3 procente. Se lucrează intens la cel mai mare nod rutier din România. (...), pentru a putea da în folosinţă acest lot până la sfârşitul acestui an, aşa cum şi-a asumat constructorul. Mobilizarea este bună, se lucrează intens. Cred că se poate şi mai bine", a declarat Răzvan Cuc.

Ministrul a recomandat constructorului, o firmă italiană, să-şi extindă programul şi să lucreze şi seara, pentru a recupera timpul pierdut din cauza caniculei, şi a putea astfel finaliza obiectivul.

Cuc a susţinut că "speranţele sunt bune" pentru acest lot şi că tinde să creadă că "acest tronson va fi finalizat la sfârşitul acestui an, aşa cum şi-a asumat antreprenorul".

În 13 iunie, aflat în inspecţie pe şantier, alături de directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, ministrul Cuc a spus că lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda va fi dat circulaţiei până la sfârşitul acestui an

Potrivit lui Răzvan Cuc, stadiul fizic al lucrărilor pe lotul 1 era, în urmă cu două săptămâni, de 71%.

Ministrul Transporturilor, care a inspectat joi, anterior, şi lotul 2 al autostrăzii Sebeş-Turda, unde a primit asigurări, din partea constructorului grec, că şi acesta va fi dat în trafic până la sfârşitul acestui an, a anunţat că, în curând, va fi înfiinţată "o linie verde", unde subcontractorii români care nu îşi primesc banii vor putea anunţa aceste eventuale nereguli.

Comentarii