Cuc: Ce am reglementat noi până în acest moment nu interzice Uber să funcţioneze pe piaţă

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, joi, că niciun act normativ adoptat de Guvern nu interzice Uber sau altor aplicaţii de acest gen să funcţioneze pe piaţă, iar OUG 21/ 2019 a reglemelentat doar pirateria.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.05.2019 - 21:02

Cuc îi sfătuieşte pe şoferii care au primit amenzi să le conteste în instanţă.

”Ce am reglementat noi până în acest moment nu interzice Uber să funcţioneze pe piaţă. Acesta este un subiect care este folosit în campania electorală doar pentru a veni şi ei cu un subiect în presă”, a declarat, joi Răzvan Cuc, într-o conferinţă de presă.

Acesta a explicat că a discutat cu reprezentanţii tuturor platformelor şi au înţeles că activitatea nu le este afectată, aceştia transmiţând şi către şoferii lor acest mesaj.

”Noi am dat o ordonanţă, Ordonanţa 21, care vine să combată pirateria”, a spus Cuc, care a explicat că platformele de ride-sharing nu se încadrează în domeniul pirateriei, întrucât plăţile făcute către aceste aplicaţii sunt înregistrate.

Întrebat ce pot face şoferii care au fost amendaţi, Cuc a spus: ”Eu îi sfătuiesc pe şoferii care au luat amenzi astăzi să se ducă să conteste în instanţă”.

Joi a intrat în în vigoare Ordonanţa de Urgenţă care modifică legea taximetriei, aprobată de Executiv în luna martie. 

Comentarii