Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CSM suspendă judecata contra lui Lucian Onea și Negulescu

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a suspendat judecata acţiunilor disciplinare ale Inspecţiei Judiciare contra fostului şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi a procurorilor Mircea Negulescu şi Alfred Savu până la soluţionarea dosarelor în care sunt acuzați.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 27.06.2018 - 17:37

Decizia Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile, la completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, este acuzat de Inspecţia Judiciară că şi-a exercitat funcţiei cu rea-credinţă, inspectorii susţinând că a solicitat arestarea preventivă a unui inculpat în baza unor înscrisuri trimise de o persoană din străinătate, deşi ştia că au fost transmise de altcineva.

"Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de:Onea Lucian Gabriel, procuror şef la Serviciului Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru exercitarea funcţiei cu rea credinţă, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. t) teza 1, din Legea nr. 303/2004. În motivarea acţiunii s-a reţinut că procurorul a solicitat arestarea preventivă a unui inculpat în baza unui probatoriu care cuprindea, printre altele, înscrisuri pretins transmise de o persoană din afara ţării deşi cunoştea că acestea au fost depuse, conform unei înţelegeri prealabile, de o altă persoană
Negulescu Mircea, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, suspendat din funcţie, şi Savu Alfred Virgiliu, procuror la Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter şi exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. j) şi t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004", a transmis Inspecţia Judiciară.

Potrivit inspectorilor, procurorii, "prin discuţii purtate cu mai multe persoane, în afara cadrului legal, s-au creat premisele divulgării măsurilor de protecţie a martorilor ameninţaţi şi a conţinutului probatoriului".

Cercetările au fost demarate după ce fostul deputat Vlad Cosma a prezentat public mai multe înregistrări cu cei doi magistraţi, acuzându-i că au falsificat probe şi că au constrâns martori să dea diferite declaraţii.

Comentarii