11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCSM: Laura Codruţa Kovesi va activa ca procuror la DIICOT Sibiu

CSM: Laura Codruţa Kovesi va activa ca procuror la DIICOT Sibiu

UPDATE 11:01 Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis miercuri că Laura Codruţa Kovesi îşi va continua activitatea în calitate de procuror la DIICOT Sibiu.

Potrivit deciziei CSM, Kovesi este încadrată la DIICOT Sibiu începând cu data de 9 iulie 2018. 

UPDATE 10:04. Augustin Lazăr, după revocarea lui Kovesi: Procurorii sunt îngrijoraţi, e o situaţie sensibilă

Augustin Lazăr a declarat miercuri, la sediul CSM, unde se discută continuarea activităţii fostei şefe a DNA, că procurorii sunt îngrijoraţi în legătură cu situaţia generată, care este una sensibilă, însă asta nu-i împiedică să apere în continuare ordinea de drept.

„Deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii şi trebuie puse în executare. Procurorii sunt îngrijoraţi în legătură cu situaţia care s-a generat, dar această îngrijorare nu-i împiedică să-şi îndeplinească rolul pe care-l au pentru apărarea ordinii de drept. Este o situaţie sensibilă pe care o vedem în jurul nostru, nu trebuie să o descriu eu. Azi, Secţia pentru procurori va decide unde-şi va desfăşura activitatea (Laura Codruţa Kovesi n.r.). În continuare, vom vedea un procuror cu nivel de experienţă considerabilă în DNA.”, a declarat procurorul general.

Augustin Lazăr a mai subliniat că viitorul procuror-şef al DNA va avea o misiune sensibilă.

„Viitorul procuror-şef DNA va avea o misiune sensibilă care-l va provoca să-şi arate nivelul de expertiză şi contribuţia pe care o poate aduce la creşterea încrederii în instituţie. (…) Este o situaţie sensibilă în care procurorii sunt îngrijoraţi de ce va urma”, a mai spus procurorul general Augustin Lazăr.

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va merge miercuri la Secţia pentru procurori a CSM, unde se va discuta solicitarea fostului procuror-şef DNA de continuare a activităţii, se arată în agenda publicată pe site-ul Ministerului.

De asemenea, potrivit unor surse, la şedinţa secţiei va participa şi procurorul general al României, Augustin Lazăr.

“Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr. 4303/2018 privind continuarea activităţii doamnei Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca urmare a revocării din funcţia de conducere deţinută” apare pe ordinea de zi a şedinţei din 11 iulie a Secţiei pentru procurori a CSM.

Înainte de a fi numită în 2006 în funcţia de procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi a activat la DIICOT Sibiu.

Decizia vine după ce preşedintele României Klaus Iohannis a emis luni decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

“Despre mine vă pot spune că am luat act de decretul de revocare din funcţia de procuror şef DNA şi începând de astăzi (luni-n.r.) nu voi mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie. Voi rămâne procuror”,a spus Laura Codruţa Kovesi.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă