Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CSM a respins prelungirea delegărilor la conducerea DNA

Secţia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a respins propunerile formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie privind prelungirea delegării în două funcţii de conducere din cadrul instituţiei, urmare a aplicării noilor prevederi din OUG 7/2019.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 26.02.2019 - 15:48

"În şedinţa de marţi, Secţia pentru procurori a decis respingerea propunerilor formulate de DNA de prelungire a delegărilor în două funcţii de conducere din cadrul acestei structuri, respectiv aceea de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei şi de procuror şef al Secţiei judiciare penale", se arată într-un comunicat al Secţiei.

Secția CSM mai menţionează că la adoptarea acestei hotărâri s-a avut în vedere intrarea în vigoare a prevederilor OUG 7/2019 care interzic delegările în funcţii de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de preşedintele României.

"Ca efect al acestei măsuri, funcţiile se vor vacanta pe o perioadă a cărei durată nu poate fi anticipată, cu consecinţe asupra exercitării atribuţiilor specifice, dintre care menţionăm doar pe cea privind verificarea legalităţii şi temeiniciei rechizitoriilor", se arată în comunicat.

Secţia de procurori atrage atenţia încă o dată asupra efectelor OUG 7/2019 asupra activităţii Ministerului Public, reiterând în acest context necesitatea abrogării tuturor prevederilor din actul normativ menţionat, care sunt de natură să afecteze această activitate.

Pe 19 februarie, Guvernul a adoptat o OUG care modifică legile Justiţiei şi care interzice delegările în funcţii de conducere din cadrul Ministerului Public.

Comentarii

loading...