11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCSM a respins prelungirea delegărilor la conducerea DNA

CSM a respins prelungirea delegărilor la conducerea DNA

“În şedinţa de marţi, Secţia pentru procurori a decis respingerea propunerilor formulate de DNA de prelungire a delegărilor în două funcţii de conducere din cadrul acestei structuri, respectiv aceea de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei şi de procuror şef al Secţiei judiciare penale”, se arată într-un comunicat al Secţiei.

Secția CSM mai menţionează că la adoptarea acestei hotărâri s-a avut în vedere intrarea în vigoare a prevederilor OUG 7/2019 care interzic delegările în funcţii de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de preşedintele României.

“Ca efect al acestei măsuri, funcţiile se vor vacanta pe o perioadă a cărei durată nu poate fi anticipată, cu consecinţe asupra exercitării atribuţiilor specifice, dintre care menţionăm doar pe cea privind verificarea legalităţii şi temeiniciei rechizitoriilor”, se arată în comunicat.

Secţia de procurori atrage atenţia încă o dată asupra efectelor OUG 7/2019 asupra activităţii Ministerului Public, reiterând în acest context necesitatea abrogării tuturor prevederilor din actul normativ menţionat, care sunt de natură să afecteze această activitate.

Pe 19 februarie, Guvernul a adoptat o OUG care modifică legile Justiţiei şi care interzice delegările în funcţii de conducere din cadrul Ministerului Public.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă