23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCristian Popescu Piedone, despre acuzaţiile care i se aduc în dosarul Colectiv....

Cristian Popescu Piedone, despre acuzaţiile care i se aduc în dosarul Colectiv. „Nu pot să-mi asum”

Actualul primar al sectorului 5 din București a fost condamnat în dosarul Colectiv la 8 ani și 6 luni de închisoare. Cu toate acestea, decizia nu este încă definitivă.

Piedone a dorit să relateze ce s-a întâmplat în cazul lui în fața judecătorilor atunci când a fost prezent la judecată:

„Domnule judecător, dacă copiii mei, în acea noapte, s-ar fi aflat în clubul Colectiv şi s-ar fi întâmplat acea nenorocire şi copiii mei erau morţi”.

Primarul mărturisește că la rândul lui știe cât de greu este să pierzi pe cineva drag, însă nu se consideră vinovat de incendiul de la Colectiv din noaptea de 30 octombrie 2015.

„Nu pot să-mi asum ceea ce nu-mi aparţine mie. Vreau ca adevărul să iasă la suprafaţă. Dacă eu m-aş fi simţit vinovat, aveam puterea să recunosc că am greşit (…) Oameni buni, aţi găsit adevăratul vinovat în mine?” Întrebat dacă este pregătit pentru o sentinţă definitivă care l-ar trimite în spatele gratiilor, Piedone a răspuns că „nu ştiu ce să vă spun direct. A fi pregătit pentru o nedreptate…şi Mântuitorul a fost răstignit. Nu mă asimilez lui. Nu cer decât o dreptate şi un adevăr. Dacă se consideră că sunt vinovat, aş vrea să iau toate păcatele lumii asupra mea. Tot Piedone să fie vinovat de incendiile din ţară. Să vină toate la mine… Oameni buni, dacă eram vinovat, mergeam singur de nebun. Nu fug, nu mă duc în Madagascar. Dacă se face dreptate, eu nu am ce căuta în închisoare.”

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă