15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCristian Boureanu, audiat la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul ultrajului

Cristian Boureanu, audiat la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul ultrajului

Cristian Boureanu a povestit în faţa instanţei momentele de dinainte şi după conflictul cu poliţistul rutier care i-a adus un dosar penal şi o condamnare în primă instanţă la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de ultraj. Acesta a explicat că în acea seară, în care a fost oprit de către un echipaj de la Poliţia Rutieră, plecase dintr-un local în care participase la un eveniment împreună cu mai multe persoane publice, dar şi din media.

“Când am ajuns în dreptul Ambasadei Chinei, am fost oprit de către un echipaj de poliţie şi am crezut că este vorba despre un control organizat cu scopul depistării şoferilor care au consumat băuturi alcoolice. Am întrebat de ce am fost opriţi şi de ce vin la mine şi doi poliţişti mi-au spus «Bourene, să vedem acum cât eşti de şmecher». A urmat un schimb de replici, am întrebat de ce mă legitimează pe mine, şi nu pe şofer, să îmi spună motivul opririi văzând ca vorbeşte anormal şi că mă acuză de nişte lucuri pe care nu le făcusem”, a precizat Cristian Boureanu.

Ulterior, acesta a explicat că s-a legitimat în faţa echipajului de poliţie, dar pe de altă parte a recunoscut în acelaşi timp că a folosit expresii jignitoare la adresa acestora ca urmare a faptului că a fost provocat, era în stare de ebrietate, iar agenţii de poliţie ar fi lovit-o pe iubita lui care se afla în autoturism şi filma întreg evenimentul.

Întrebat de către procurorul de caz dacă a ameninţat poliţistul că îl va lăsa fără pensie şi dacă a adresat şi alte jigniri, Cristian Boureanu a răspuns: “Există expresia, rămâne fără pensie, nu mă adresam persoanelor vătămate, ci celor din maşină care mă însoţeau şi ofiţerului cu care persoana vătămată vorbea prin staţie. La momentul arestării am spus «vă sparg faţa. Vă termin». Celelalte expresii…pe acesta micu îl daţi afară eu vă jur..dupa ce am zis că rămâne fara pensie. Acestea le-am spus după ce au încercat să mă scoată din maşină”, a explicat Boureanu.

Procurorul de caz a întrebat cum se explică leziunile poliţistului din raportul medico-legal. Drept răspuns, Cristian Boureanu a declarat că leziunea de la deget poliţistul o are din pricina faptului că s-a lovit în momentul în care a vrut să îi scoată centura de siguranţă şi să îl scoată afară din autoturism. Cât priveşte celelalte leziuni “în zona testiculelor s-a constatat o escoriaţie care se poate întâmpla printr-o ciupire şi acest lucru a fost constatat la 3 săptămâni de la incident. Celelalte traume sunt produse ulterior arestării mele”, a explicat fostul parlamentar.

Referitor la lovitura cu piciorul, acesta a declarat că nu a existat un contact fizic şi că de fapt ar fi vrut să arate că dacă ar fi lovit pe poliţist, ceilalţi prezenţi la faţa locului ar fi observat acest gest.

La termenul de joi, avocatul apărării a cerut instanţei de judecată ridicarea controlului judiciar întrucât Cristian Boureau mai este parte într-un dosar deschis DNA şi nu are nicio intenţie de a părăsi ţara: “Cristi Boureanu nu poate influenţa probatoriul. Nu există niciun pericol ca probatoriul să fie influenţat. Nu există probabilitatea să plece din ţară şi să fugă de răspunderea penală dacă ar fi cazul. Rezidenţa sa din SUA a încetat şi ca urmare a problemelor din acest dosar. Afacerile sale din SUA sunt nule, nu are niciun venit. Cauţiunea este acoperita de bunuri ale altei persoane. El nu are niciun bun. Mai are un dosar la DNA. Nu poate părăsi ţara”.

Instanţa a rămas în pronunţare în ceea ce priveşte măsura ridicării controlului judiciar. La ieşirea din sala de judecată, Cristian Boureanu a declarat că pentru fiecare acuzaţie care i se aduce de către poliţistul care a acuzat ultrajul are dovezi video contrare.

“Nu vreau decât să spun atât, de fiecare capăt de acuzare eu mi-am menţinut aceleaşi declaraţii la cald în ziua de 9 iunie 2017, ulterior când s-a discutat despre libertatea mea şi în toate declaraţiile în faţa judecătorului. Cred că sunt singurul din dosar care nu mi-am schimbat niciodată declaraţa şi fiecare element este probat video cu cameră publică din Piaţa Charles de Gaulle, cu probe video de pe telefoanele poliţiştilor sau de pe telefonul Laurei şi cu înregistrare audio de pe telefonul Laurei. Deci fiecare capăt de acuzare, declaraţia mea cu care îmi susţin nevinovăţia este susţinută cel puţin video dacă nu video din două surse şi audio”, a declarat Cristian Boureanu.

Vizavi de măsura controlului judiciar, Cristian Boureanu a mai declarat că este un caz unic cu o astfel de măsură preventivă în vigoare de mai bine de un an.

“Cred că sunt nevinovat, cred că astăzi am probe care dovedesc acest lucru. Eu nu am făcut abuz. Cred că sunt un caz unic, am trecut de prima instanţă, sunt în control, nici avocaţilor nu le vină să creadă dar repet este mult mai importantă nevinovăţia mea şi nevinovăţia noastră şi buna noastră credinţă. Nu mai sunt rezident american de peste 8 luni de zile şi nu am mai fost în Statele Unite de peste doi ani şi jumătate”, a mai precizat Cristian Boureanu.

La ieşirea din sala de judecată, poliţistul vătămat, Andrei Ovidiu, a anunţat că nu vrea să facă comentarii, iar instanţa va stabili dacă este nevoie de o pedeapsă cu executare aşa cum cer atât avocaţii acuzării cât şi procurorul de caz.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 l-au condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pe Cristian Boureanu în dosarul în care acesta este acuzat de ultraj. Judecătorii au achitat-o pe iubita lui Boureanu, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă. Judecătorii l-au mai obligat pe Cristian Boureanu să îi plătească lui Andrei Ovidiu, poliţistul pe care Cristian Boureanu l-ar fi lovit în noaptea în care a avut loc incidentul, 7.000 de euro daune morale.

Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă