Crima din Piața Constituției

Crima din Piața Constituției. Descinderi la clanurile care s-au bătut

Zeci de percheziții au loc, vineri dimineață, în București, în zona șoselei Petricani - Lacul Tei, acțiunea forțelor de ordine având legătură cu conflictul de duminică noapte, din Piața Constituției, când un bărbat a fost ucis, iar altul a fost rănit.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.10.2019 - 08:51

”La această oră este în desfăşurare o activitate a Poliţiei Capitalei. Sunt efectuate mai multe percheziţii domiciliare”, informează Poliția București. Surse din Poliţie au declarat pentru news.ro că scopul acţiunii este capturarea bărbatului suspectat pentru uciderea unei persoane în altercaţia care a avut loc în Piaţa Constituţiei.

Potrivit televiziunilor de știri, la percheziții numeroși polițiști, care caută suspecți din acest doar, aproximativ 20 de persoane urmând să fie aduse la audieri.

Amintim că, duminică noapte, două grupuri s-au bătut cu bâte și săbii în Piața Constituției, la fața locului fiind găsit de către anchetatori și un pistol neletal. Un bărbat a fost rănit, iar altul a ajuns în stare gravă la spital. Polițiștii au precizat că intervenția la fața locului s-a făcut în decurs de câteva minute de la declanșarea violențelor.

„Brigada de Poliție rutieră are o patrulă post fix în Piața Constituției pentru a nu se mai face curse de mașini acolo. (...). Două clanuri rivale au convenit să se întâlnească în fața Palatului Parlamentului pentru că e lumină și pot să stea de vorbă fără a se lua la bătaie. Motivul (bătăii – n.r.), din ceea ce știu eu, e că ei au făcut trafic de persoane și au trimis în Germania de data asta și nu s-au înțeles la bani. S-a ajuns unde s-a ajuns”, a spus liderul Sindicatului Agenților de Poliție, Iulian Surugiu.

Ministerul de Interne a anunțat luni că a declanșat un control la Poliția Capitalei după incidentul violent de luni dimineață.

Potrivit Ministerului de Interne, secretarul de stat pentru ordine şi siguranţă publică al MAI a dispus ca o comisie formată din specialişti ai Corpului de Control al MAI şi ai structurilor de control din IGPR şi IGJR să înceapă o verificare privind modul de gestionare a ordinii şi siguranţei publice în Piața Constituției, pentru prevenirea unor astfel de evenimente.

Vezi și: VIDEO cu momentul bătăii din fața Palatului Parlamentului în urma căreia un om a murit, iar altul a fost rănit

Citește totul despre:

Comentarii