10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCrima de la Caracal. Românii ies în stradă: "112, suntem România. Salvați-ne!"

Crima de la Caracal. Românii ies în stradă: “112, suntem România. Salvați-ne!”

În București, în Iași și în alte câteva orașe, mii de români au ieșit să protesteze, sâmbătă seară, după uciderea, la Caracal, a Alexandrei – eleva de 15 ani.

La București, unul dintre afișele aduse de un participant la marș purta o inscripție simbolică:

“Alo, 112. Suntem România. Salvați-ne!”.

Anunțul referitor la acțiiunile de protest de sâmbătă seară a fost lansat, pe Facebook, de gruparea “Corupția ucide”, sub deviza: “Statul român ucide. Corupția la fel”.

În Capitală, participanții la această acțiune s-au adunat, la ora 19, în Piața Victoriei, apoi au pornit în marș, circa o mie de persoane, pe Calea Victoriei, spre Piața Revoluției, ajungând în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne.

În timpul marșului, una dintre lozincile scandate a fost “Suntem Alexandra!”.

În fața sediului MAI se aflau, la ora 21, circa 5000 de oameni. Aceștia au depus flori, au aprins lumânări și au ținut un moment de reculegere în memoria Alexandrei.

Una dintre lozincile scandate este “Demisia” (așa cum s-a întâmplat după incendiul din clubul Colectiv), dar există și oameni care consideră, acum, că demisiile nu mai sunt suficiente, că după o demisie există doar iluzia că se va schimba ceva, dar în realitate nu se schimbă nimic.

Sute de oameni protestează și la Caracal, în fața locuinței lui Gheorghe Dincă – suspectat că ar fi răpit-o, ar fi violat-o și ar fi ucis-o pe Alexandra.

Pe numele lui Gheorghe Dincă (66 de ani) a fost emis un mandat de arestare pe termen de 30 de zile. Suspectul beneficiază de serviciile unui avocat din oficiu. Avocatul a anunțat că clientul său nu recunoaște învinurile care i se aduc și că susține că era plecat de acasă în ziua în care Alexandra a dat telefon, din locuința lui, la serviciul de urgență 112.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

FOTO. Cort al AUR, demolat în Sectorul 3! Mihai Enache acuză: „Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa noastră”

Mihai Enache, candidatul partidului AUR la Primăria Capitalei, acuză Primăria Sectorului 3, condusă de către social-democratul Robert Negoiţă, că a demolat și confiscat un...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

Hidroelectrica și Masdar semnează pentru extinderea scopului acordului de colaborare

O delegație a Hidroelectrica, condusă de Karoly Borbely, președinte al directoratului societății, participă la vizita de lucru în Emiratele Arabe Unite, care are loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă