15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCreștere alarmantă a cazurilor de COVID-19 în Prahova. Reacția Prefecturii

Creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19 în Prahova. Reacția Prefecturii

Potrivit unui comunicat emis de Prefectura Prahova, Cristian Ionescu a emis un ordin pentru constituirea, sub coordonarea sa, a Grupului de conducere a acţiunii privind verificarea respectării aplicării măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

“În perioada 3-19 iulie 2020, vor fi constituite echipe mixte de control, formate din reprezentanţi ai instituţiilor publice cu atribuţii în domeniu, care vor acţiona în sistem integrat în scopul prevenirii, verificării şi sancţionării faptelor care duc la răspândirea virusului SARS-CoV-2 şi încălcarea normelor privind contextul actual. Această măsură, impusă prin ordin al prefectului, vine pe fondul creşterii alarmante, în ultima perioadă, a numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, precum şi a numeroaselor sesizări privind încălcarea măsurilor impuse pe durata stării de alertă atât de persoanele fizice, cât şi juridice”, arată sursa citată.

Controalele vor viza modul de aplicare şi respectare a actelor normative în vigoare specifice prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19 în zonele de agrement şi turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, pieţe, ştranduri, transport public şi alte zone/obiective de interes, iar în situaţiile de încălcare a normelor se vor dispune măsuri de sancţionare, inclusiv de suspendare a activităţii unor operatori economici.

Comisiile mixte vor fi formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Judeţean Prahova, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Grupării Mobile de Jandarmi “Matei Basarab” Ploieşti, Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, Inspectoratului Teritorial de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Ploieşti.

Pentru organizarea acestor acţiuni, în următoarele două săptămâni se vor suplimenta efectivele şi mijloacele tehnice din teren.

Potrivit ultimei raportări, în Prahova au fost confirmate de la începutul pandemiei 526 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, 280 dintre ele fiind înregistrate în ultimele zece zile.

Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă