13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCozi kilometrice la ieșirea din țară. Se așteaptă trei ore la punctele...

Cozi kilometrice la ieșirea din țară. Se așteaptă trei ore la punctele de frontieră din Vest

Aproape 50.000 de persoane au ieşit din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II în ultimele 24 de ore, de zece ori mai multe decât în zilele obişnuite, sâmbătă lucrându-se peste capacitatea infrastructurii, pe nouă benzi de ieşire, în timp ce şoferii aşteaptă trei ore în coloane care ajung la cinci kilometri lungime pe autostrada A1.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERPRES, că traficul este foarte intens în punctele de ieşire din ţară din vestul ţării, cele mai aglomerate fiind Nădlac II de pe autostradă şi Nădlac I de pe DN7.

În cazul PTF Nădlac II, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate, pe sensul de ieşire din România, aproape 50.000 de persoane cu peste 15.300 mijloace de transport. Cifra este de zece ori mai mare faţă de o zi obişnuită, astfel că şi măsurile luate sunt speciale, fiind deschise nouă artere de control, peste capacitatea infrastructurii.

Timpul de aşteptare pentru control la Nădlac II este de aproximativ trei ore, iar coloana de maşini de pe autostradă ajunge la cinci kilometri înainte de ieşirea din ţară.

La PTF Nădlac I se aşteaptă 90 de minute pentru control, fiind deschise trei benzi de ieşire. În ultimele 24 de ore, pe aici au părăsit ţara 6.000 de persoane, cu 2.300 de mijloace de transport. De altfel, pe DN 7, pe Valea Mureşului, în judeţul Arad,traficul este foarte intens, circulându-se “bară la bară” pe mai multe segmente de drum.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Matei Filip-Ionuţ, a declarat pentru AGERPRES că principala cauză a aglomerării punctelor de control este plecarea românilor care lucrează în străinătate, după ce au petrecut vacanţa de sărbători alături de familii.

Pentru următoarele zile se estimează că traficul se va menţine la valori ridicate la graniţa cu Ungaria, astfel că autorităţile le recomandă celor care ies din ţară să consulte aplicaţia online de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, pentru a vedea care sunt timpii medii de aşteptare în punctele de control.

Peste 230.000 de persoane au tranzitat punctele de frontieră în ultimele 24 de ore, cele mai multe pe sensul de ieşire din ţară, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

“În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 230.500 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 79.700 pe sensul de intrare şi 150.800 pe cel de ieşire din ţară şi peste 59.000 mijloace de transport, dintre care 19.200 pe sensul de intrare şi 39.800 pe sensul de ieşire din ţară”, se precizează într-un comunicat al IGPF.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă