7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCovid-19 - Rusia a înregistrat un nou număr maxim de decese

Covid-19 – Rusia a înregistrat un nou număr maxim de decese

În total, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 25.082 noi contagieri, dintre care 3.124 (12,5 %) au fost asimptomatice.

Cel mai mare număr de decese s-a înregistrat la Moscova, principalul focar de coronavirus din Rusia, cu 108 decese, urmată de Sankt Petersburg, cu 102 morţi.

În pofida situaţiei alarmante, autorităţile ruse au exclus impunerea de carantine şi au mizat pe impulsionarea campaniei de vaccinare, frânată de reticenţa ruşilor de a se vaccina.

Primăria din Moscova a decretat vaccinarea obligatorie a cel puţin 60 % dintre angajaţii din sectorul serviciilor, o măsură care a fost impusă şi de alte regiuni ale ţării.

În total, de la izbucnirea pandemiei, în Rusia au fost raportate 5.758.300 de contagieri şi s-au înregistrat 142.253 de decese.

Rusia este a cincea ţară din lume cu cele mai multe cazuri de coronavirus, fiind depăşită doar de SUA, India, Brazilia şi Franţa.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă