7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCOTAR: Cerem demisia de onoare a ministrului Lucian Şova

COTAR: Cerem demisia de onoare a ministrului Lucian Şova

Confederaţia a fost chemată joi, de la ora 10.00, la o întâlnire cu ministrul Lucian Şova.

”COTAR nu va trimite delegaţie la Ministerul Transporturilor, şi cere demisia de onoare a ministrului, pentru că nu a reuşit să-şi îndeplinească atribuţiile, de la preluarea mandatului, până în prezent”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii COTAR au subliniat că refuză categoric invitaţia la un ”dialog tardiv”.

“Nu înţelegem de ce ne cheamă abia acum actualul ministru Lucian Şova, al cărui minut de muncă este foarte scump. S-a gândit să cheme reprezentanţii COTAR la discuţii tot pe marginea modificărilor pe care domnia sa le doreşte a fi aduse în continuare la OMT 980/2011. Din păcate, ne vedem nevoiţi să-i prezentăm domnului Şova un refuz categoric pentru acest dialog tardiv”, se arată în comunicat.

Transportatorii consideră că ministrul a venit cu unele modificări legislative, în domeniul transportului de persoane, punându-i în imposibilitatea de a se pregăti pentru atribuirea din martie 2019.

”Toate modificările solicitate acum sunt tardive. Rămânem consecvenţi şi îi cerem în continuare retragerea acestui proiect de Ordin de ministru, odată cu demisia”, se arată în comunicat.

În ultimele săptămâni, transportatorii l-au criticat de mai multe ori pe ministru pentru că a modificat regulile de atribuire a licenţelor de transport rutier de persoane, fără să existe un studiu la nivelul întregii ţări.

”Liberalizarea şi reglementarea pieţei de transport de persoane trebuie să fie reglementate prin lege, nu printr-un ordin. În funcţie de negocierile din perioada următoare, membrii COTAR vor decide dacă in perioda urmatoare vor relua protestele în stradă. După cel mai mare scandal din ultimii ani în transportul rutier de persoane, ordinul 980/2011, varianta îmbunătăţită, documentul ce stabileşte soarta unei pieţe de peste 400 milioane euro/an, a rămas pe biroul ministrului Transporturilor, Lucian Şova”, se arată în comunicat.

În 11 octombrie, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a anunţat că peste 16.000 de autovehicule comerciale vor întrerupe activitatea la nivel naţional, pe o perioadă nedeterminată, în semn de protest faţă de ordinul dat de Lucian Şova, prin care acesta a modificat normele privind transportul interjudeţean de persoane.

Ministrul Transporturilor a declarat, atunci, că protestul transportatorilor de persoane este un boicot organizat care vizează menţinerea unor monopoluri.

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă