11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCorina Crețu, bucuroasă că proiectul noii linii de metrou se finalizează în...

Corina Crețu, bucuroasă că proiectul noii linii de metrou se finalizează în curând

Ea amintește că a aprobat încă din 2017 suma de 251,8 milioane EUR din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene pentru extinderea liniei 5 de Metrou din Capitală, mai notează Știripesurse.ro.

„Sunt bucuroasă să aflu că, în sfârșit, proiectul liniei 5 a Metroului din București, Drumul Taberei (de la Râul Doamnei la stația Eroilor) – un proiect de suflet pentru mine – se va finaliza în vara acestui an.
Recunosc, însă, că e o fericire doar pe jumătate împlinită pentru că, din păcate, acest lucru se întâmplă la ani de zile distanță de momentul în care cartierul în care am copilărit a primit banii europeni necesari pentru acest proiect.

Încă din 2017 (!) am aprobat suma de 251,8 milioane EUR din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene pentru extinderea liniei 5 de Metrou din Capitală – o investiție pe care am considerat-o (nu doar eu, ci toți locuitorii Bucureștiului și mai ales locuitorii acestei zone) absolut vitală pentru Capitală, cu precădere pentru cartierul Drumul Taberei.

Am menționat încă de atunci că efectele pozitive ale acestui proiect sunt dincolo de orice îndoială: îmbunătățirea vieții locuitorilor prin creșterea calității aerului din oraş, a turismului, precum și beneficii certe pentru companiile locale. Dar e și un semn de respect pentru cei care aleg să locuiască în această parte a Bucureștiului, pentru cei care trăiesc sau lucrează aici, plătesc taxe și vor condiții de viață decente, la nivelul unei capitale europene.

Iată că la aproape trei ani distanță de momentul la care am aprobat această finanțare, cu întârzieri inexplicabile, după ce bucureștenii au îndurat un trafic infernal (conform studiilor, în medie zece zile pierdute în trafic, pe an, de către conducătorii auto ai Capitalei), aflăm că în sfârșit această linie de metrou va fi funcțională.
Sper să nu fie o simplă promisiune electorală, iar în iunie să vedem efectiv cum acest proiect prinde viață.
Vă doresc o zi frumoasă tuturor!”, a scris Corina Crețu pe Facebook.

Cele mai citite

Tinerii nu mai aleg armata. Perioada de înscriere a fost prelungită anul acesta cu două săptămâni în colegiile militare

Colegiile militare din țară duc lipsă de "viitor". Mai exact, se pare că majoritatea tinerilor nu-și mai doresc să îmbrace uniforma militară. În ultimii...

La un pas de istorie! Thailanda, tot mai aproape de legalizare căsătoriilor între persoane de același sex

Parlamentul thailandez a aprobat miercuri, cu o majoritate covârșitoare, un proiect de lege privind legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, un pas istoric,...

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede prelungirea limitării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 5/2024 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului...
Ultima oră
Pe aceeași temă