Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Corina Corbu, propusă șefă la Secția Contencios Administrativ de la ÎCCJ

Secția pentru Judecători a CSM a decis, miercuri, înaintarea către președintele României a propunerii numirii magistratului Corina Corbu în funcția de președinte a Secției Contencios Administrativ a instanței supreme.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 11.07.2018 - 18:31

Secția pentru Judecători a CSM a decis, miercuri, înaintarea către președintele României a propunerii numirii magistratului Corina Corbu în funcția de președinte a Secției Contencios Administrativ a instanței supreme.

Decizia a fost luată cu 6 voturi pentru, 4 împotrivă, unul fiind nul. Contracandidatul Corinei Corbu a fost judecătoarea Eugenia Marin.

"Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de numire în funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a doamnei judecător Corina-Alina Corbu, pe o perioadă de 3 ani", se arată în ordinea de zi soluţionată a şedinţei Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Hotărârea a fost luată cu şase voturi pentru, patru împotrivă, un vot fiind nul.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, în luna mai, definitiv, achitarea fostei preşedinte a Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a instanţei supreme, judecătoarea Gabriela Bârsan, şi a altor trei magistraţi de la instanţa supremă, în dosarul privind fapte de corupţie deschis de procurorii DNA. Instanţa supremă a menţinut, practic, sentinţa dată în primă instanţă, acum doi ani, de achitare a magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Bîrsan, Iuliana Puşoiu, Corina Corbu şi Anton Pandrea, care au fost acuzaţi de către procurorii DNA de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, mărturia mincinoasă, spălare de bani, favorizarea făptuitorului sau cumpărare de influenţă.

Comentarii

loading...