15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCoreea de Sud a înregistrat sâmbătă 1.378 noi contagieri cu coronavirus

Coreea de Sud a înregistrat sâmbătă 1.378 noi contagieri cu coronavirus

Se pregăteşte să impună la Seul cele mai drastice restricţii pentru capitală de la începerea pandemiei, relatează AFP.

Coreea de Sud a fost considerată mult timp un model pentru gestionarea pandemiei, mai ales datorită unei populaţii disciplinate care a respectat cu stricteţe măsurile de distanţare fizică.

Însă campania de vaccinare avansează în ritm foarte lent din cauza penuriei de doze.

Peste 1.000 noi contagieri s-au înregistrat la Seul şi în vecinătatea capitalei, o zonă unde trăieşte peste jumătate din populaţia ţării.

Focare de infecţie au fost depistate recent în şcoli, birouri sau în centre comerciale.

Printre persoanele cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani, care încă nu sunt eligibile la vaccinare, au fost raportate cele mai multe cazuri, potrivit autorităţilor sanitare.

Doar aproximativ 11% din populaţia ţării (52 de milioane de locuitori) au fost vaccinată cu schema completă, au precizat autorităţile.

Noi restricţii urmează să intre în vigoare din 12 iulie timp de două săptămâni. Vor fi interzise reuniunile de peste două persoane după ora 18:00 iar şcolile vor fi închise, la fel ca barurile şi discotecile.

Cafenelele şi restaurantele nu vor putea funcţiona la capacitate deplină şi vor fi autorizate doar vânzările take-away după orele 22:00.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Cum poți să consumi urzicile

Urzicile sunt la foarte mare căutare primăvara, iar asta mai ales datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru sănătate și nu numai. Prin...

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...
Ultima oră
Pe aceeași temă