Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Controverse privind o vizita Papei în România

Episcopul de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a anunţat că vizita Papei Francisc în România trebuia să aibă loc în luna mai 2019, dar a fost amânată din cauza Summit-ului din 9 mai de la Sibiu.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 30.11.2018 - 19:56

Purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice, Francisc Doboş, a declarat, pentru News.ro, că se lucrează pentru pregătirea vizitei, dar data acesteia nu fusese stabilită.

”Ceea ce noi ştim la momentul acesta este că va fi o vizită în România. Ştim că vizita era plănuită pentru luna mai, dar, având în vedere Summitul din 9 mai, administraţia guvernamentală şi prezidenţială au spus că nu pot organiza două vizite într-un termen atât de apropiat”, a declarat, vineri, PS Florentin Crihălmeanu, întrebat despre vizita Papei Francisc în România.

Potrivit acestuia, data vizitei urmează să fie stabilită ”până la sfârşitul lunii acesteia”. 

”Urmează Nunţiatura Apostolică să ne informeze cum s-a restabilit vizita Pontifului roman. Ceea ştim este că nu va fi numai la Bucureşti, va fi şi în alte oraşe”, a mai spus PS Florentin Crihălmeanu.

Purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice, Francisc Doboş, a declarat, pentru News.ro, că nu are informaţii că vizita Papei în ţara noastră s-ar fi amânat, precizând că se lucrează la aceasta.

“Se lucrează la această vizită. Chiar m-am auzit ieri cu Nunţiul Apostolic, cu Ambasadorul Sfântului Scaun şi lucrăm la aşa ceva”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice.

Francisc Doboş a menţionat că perioada în care Sfântul Părinte va sosi în România anul viitor nu fusese stabilită.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în luna mai, după ce a fost primită în audienţă de către Papa Francisc că acesta va vizita România în anul 2019, chiar în prima parte a anului.

"Vizita Papei în România. Nunţiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, m-a rugat să fac o precizare pentru presă: Când se va stabili vizita Papei Francisc în ţara noastră, anunţul acesteia va fi făcut simultan de cele două părţi: Statul Vatican (Sf. Scaun) şi Preşedinţia României", a scris atunci, pe pagina sa de Facebook, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, Francisc Doboş.
În martie anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis anunţa, într-o conferinţă de presă susţinută la Roma, că i-a reiterat Papei Francisc invitaţia de a vizita România în 2018, iar Suveranul Pontif a părut "foarte interesat”, iar, dacă va fi posibil, acesta va onora invitaţia şi va veni în ţara noastră.

Tot în martie, primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a întâlnit cu profesorul Alberto Quattrucci, secretar general al Comunităţii Sant`Egidio, cu care a discutat şi "despre vizita în România, anul viitor (2018 - n.r.), a Suveranului Pontif Papa Francisc". Purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, Francisc Doboş, declara atunci, pentru News.ro, că Arhidieceza nu are nicio confirmare legată de o vizită în România a Papei Francisc, nici de la Sfântul Scaun şi nici de la Nunţiul Apostolic din Capitală.

Episcopii catolici au decis la Conferinţa de la Oradea din 26-28 septembrie 2016 să îl invite pe Papa Francisc să facă o vizită în România.

Papa Francisc ar fi al doilea papă care vizitează România după ce în mai 1999 ţara noastră a fost vizitată de către Papa Ioan Paul al II-lea. Aceasta a fost prima vizită a Papei într-o ţară majoritar ortodoxă şi prima vizită a unui suveran pontif în România.

 

Comentarii

loading...