Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Controale privind ouăle provenite din comerţul intracomunitar

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că face controale în toată ţara privind transportul, ambalarea, depozitarea şi comercializarea ouălor provenite din comerţul intracomunitar.

Share

Rl online 0 comentarii

28.03.2019 - 14:41

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de ANSVSA, în perioada 25 martie - 12 aprilie, se desfăşoară controale la nivel naţional pentru verificarea respectării, de către operatorii din sectorul alimentar, a condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la transportul, ambalarea, depozitarea şi comercializarea ouălor provenite din comerţul intracomunitar. 

În aceste activităţi de control, inspectorii ANSVSA vor colabora cu reprezentanţii Poliţiei Române.

Controale se vor desfăşura atât în trafic, cât şi în unităţile de destinaţie de pe teritoriul României (centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, unităţi de procesare etc.).

În situaţia în care, în urma controalelor se constată că ouăle provenite din alte state membre şi destinate comercializării pe teritoriul naţional nu îndeplinesc normele în vigoare, Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor dispune aplicarea măsurilor care se impun, în conformitate cu cerinţele legislaţiei comunitare şi naţionale.

Rezultatele controalelor vor fi făcute publice la finalizarea acţiunii.

Comentarii

loading...