11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiContrabandiști cu țigări, opriți cu focuri de armă în județul Botoșani

Contrabandiști cu țigări, opriți cu focuri de armă în județul Botoșani

Potrivit sursei citate, uzul de armă a fost făcut după ce poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au observat, pe raza localităţii de frontieră Dersca, într-o zonă împădurită, mai multe persoane care încercau să încarce mai multe colete într-un autoturism de teren, care avea numere de înmatriculare specifice autorităţilor din Anglia.

“Imediat, colegii noştri au acţionat pentru reţinerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbaţii au observat echipajul Poliţiei de Frontieră au abandonat coletele şi s-au îndreptat spre linia de frontieră, iar şoferul cu autoturismul de teren a părăsit zona îndreptându-se spre interiorul ţării. Întrucât cetăţenii nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase nouă focuri de armă în plan vertical şi trei focuri de armă înspre pneurile autoturismului, cu respectarea prevederilor legale”, a declarat Răcnea.

Ulterior, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun şi reţinerii persoanelor care au fugit pe teritoriul Ucrainei. În imediata apropiere a frontierei, grănicerii ucraineni au reţinut un cetăţean ucrainean, în vârstă de 29 de ani.

În pădure au fost descoperit 22.996 pachete cu ţigări, în valoare de 222.970 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă