Foto: Arhivă: David Azzato

Consulul onorific al Serbiei - implicat într-un accident rutier. A fost rănită o polițistă

Consulul onoriifc al Serbiei în România, aflat la volanul unui automobil, a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia a fost rănită o polițistă.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.01.2020 - 12:05

O polițistă aflată în timpul serviciului a fost transportată la spital, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru a primi îngrijiri medicale, după ce un cetăţean străin aflat la volanul unui autoturism a refuzat să oprească la semnalele regulamentare şi a intrat cu maşina pe care o conducea într-o autospecială a Poliţiei, a anunțat Brigada Rutieră a Capitalei.

"La ora 00:30, în zona Pipera, agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii Rutiere, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au efectuat semnal regulamentar de oprire faţă de un conducător auto. Acesta a refuzat să oprească şi şi-a continuat deplasarea pe Şos. Pipera. S-a procedat la urmărirea acestuia, poliţiştii solicitând sprijinul colegilor din zonă . Un echipaj aflat în traseul conducătorului auto a efectuat semnal de oprire autovehiculul, însă acesta nu a oprit şi a lovit autospeciala de poliţie. S-a continuat urmărirea autovehiculul, a fost oprit, iar conducătorul auto şi ocupanţii au imobilizaţi. A fost identificat bărbatul care se află la volan, are 42 de ani şi este cetăţean străin. În urma acestui eveniment, unul dintre poliţişti a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale", a precizat comunicatul Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Pe de altă parte, surse neoficiale, citate de Pro Tv, au declarat că șoferul care a produs accidentul s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de MAE. Potrivit acestui document, șoferul ar fi David Azzato, consul onorific la Consulatul Republicii Serbia. Într-adevăr, potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Republica Serbia are un consulat onorific în România, la Pitești, al cărui consul onorific se numește David Azzato.

Conducătorul auto implicat în accidentul din zona Pipera a fost testat de polițiști cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Drept urmare, șoferul a fost condus la INML, pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Comentarii