19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiConstanţa: Turiştii care vin pe litoral se pot plimba cu autobuzele etajate...

Constanţa: Turiştii care vin pe litoral se pot plimba cu autobuzele etajate până în toamnă

Potrivit unui comunicat al Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanţa, joi a fost deschis sezonul autobuzelor etajate, iar linia estivală va conecta oraşul cu portul şi cu staţiunea Mamaia, urmând să circule până în toamnă. Traseul autobuzelor etajate este următorul:  Gara CFR – Piaţa Far – Poarta 5 – Silozurile Saligny (incinta Port) – Cuibul Reginei (incinta Port) – Portul Turistic Tomis – bulevardul Elisabeta – strada Termele Romane – strada Negru Vodă – strada Mircea cel Bătrân – bulevardul Mamaia până la Tabăra Turist (Hotel Caraiman) din staţiunea Mamaia.

Linia va fi deservită de şase autobuze etajate cu plecări din Mamaia (Tabăra Turist) cu o frecvenţă de 25 de minute, în program 9.00 – 18.00 în prima parte a verii şi până la ora 22.00 în plin sezon estival.

Autobuzele City Tour includ în ruta lor 100 de obiective turistice importante din municipiul Constanţa şi din staţiunea Mamaia, printre care: Silozurile Anghel Saligny, Vechea Bursă Maritimă, Gara Maritimă, Cuibul Reginei, Muzeul de Istorie şi Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Moscheea Carol I, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic “Tomis”, Delfinariul, Satul de Vacanţă, Cazinoul din Mamaia.

“Totodată, a fost lansată o hartă nouă a traseului liniei turistice ce cuprinde cele 100 de obiective turistice. Harta va fi pusă gratuit la dispoziţia călătorilor, odată cu îmbarcarea în autobuzele etajate. Toate aceste atracţii turistice sunt disponibile şi pe orice telefon prin aplicaţia CiTy TOUR Constanţa. Ca noutate, începând de anul acesta, aplicaţia CiTy TOUR Constanţa se poate instala şi pe telefoanele cu sistem de operare iOS”, se arată în comunicat. 

Sursa citată precizează că anul trecut peste 200.000 de călători au optat pentru o plimbare pe linia estivală.

Preţul unei călătorii este de 3 lei, iar cei care doresc să se plimbe toată ziua pe sistemul hop on/ hop off vor achita 5 lei. În perioada 1 iulie – 31 august, preţurile vor fi de 6 lei pentru o călătorie şi 10 lei pentru o zi întreagă. Tichetele de călătorie se vor procura de la şofer şi se validează în autobuz.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă