Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Constanţa: Peste 82.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite într-un camion

Peste 82.000 de pachete cu ţigări de contrabandă au fost descoperite de poliţiştii de frontieră într-un camion condus de un cetăţean bulgar care transporta textile din Turcia pentru o firmă din Ucraina.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.08.2018 - 11:29

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, s-a prezentat în Punctul Comun de Trecere a Frontierei Silistra-Ostrov, pe sensul de intrare în ţară, un bărbat în vârstă de 33 de ani, care conducea un camion marca DAF, înmatriculat în România, însoţit de un alt bărbat de 36 de ani, ambii cetăţeni bulgari.

Mijlocul de transport era încărcat cu textile din Turcia pentru o societate comercială din Ucraina.

“Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră români şi bulgari au efectuat un control amănunţit asupra încărcăturii camionului, folosind aparatura din dotarea Poliţiei de Frontieră Române. De asemenea, având suspiciuni cu privire la marfa transportată s-a solicitat sprijinul lucrătorilor vamali din Bulgaria pentru desigilarea şi deschiderea camionului”, se arată în comunicat.

Astfel, în interiorul mijlocului de transport, pe lângă marfa transportată, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la control, cantitatea de 82.320 pachete cu ţigări de provenienţă Republica Moldova.

În cadrul verificărilor preliminare, şoferul a declarat oamenilor legii că este angajatul unei firme de transport şi nu avea cunoştinţă despre faptul că în camion sunt ascunse ţigări.

Ţigările, în valoare de peste 823.000 lei, au fost ridicate de către autoritatea vamală bulgară, iar în baza acordului româno-bulgar, cazul a fost preluat de către autorităţile de frontieră din Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.     

Comentarii

loading...