10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiConflict în sectorul 4 cu privire la realizarea a patru pasaje pietonale

Conflict în sectorul 4 cu privire la realizarea a patru pasaje pietonale

Opoziția îl acuză pe primar că a forțat votul în ultimele zile de mandat ale consiliul local, deși e conștient că va avea o nouă majoritate peste câteva zile.

Băluță a anunțat că proiecte privind realizarea a patru pasaje pietonale au fost aprobate în şedinţa Consiliului Local de miercuri. Acestea vor fi construite pe bulevardul Şincai, două pe bulevardul Tineretului şi unul la intersecţia şoselei Olteniţei cu bulevardul Constantin Brâncoveanu.

El a precizat pe Facebook că aceste patru pasarele pietonale, alături de cele două pasaje rutiere pe care autoritatea locală le construieşte în zona Apărătorii Patriei, respectiv “Alexandru Obregia” cu Turnu Măgurele, fac parte din strategia Primăriei Sectorului 4 de dezvoltare a zonei de sud. Se vizează fluidizarea traficului rutier, reducerea poluării şi acces rapid din centrul Bucureştiului către centura Capitalei.

“Toate aceste investiţii se vor regăsi în confortul de zi cu zi al oamenilor, dar şi în facilităţi concrete pentru atragerea investitorilor în sectorul nostru şi pentru crearea de locuri de muncă bine plătite”, a adăugat Daniel Băluţă pe reţeaua de socializare.

Anterior, în cursul zilei de miercuri, USR Sector 4 a scris pe Facebook că primarul Daniel Băluţă ”încearcă să forţeze cheltuieli enorme pe proiecte aruncate la repezeală în spaţiul public”.

“Ne-am aştepta ca bunul simţ să îl oblige pe Daniel Băluţă să nu întreprindă niciun proiect masiv în următoarele zile, având în vedere votul cetăţenilor de duminică pentru Consiliul Local şi o nouă majoritate. Dar e prea mult să aştepţi bun simţ de la Băluţă, clanurile îşi aşteaptă prada şi don primar trebuie să livreze. Cum nu mai are cu cine în viitorul Consiliul Local, Băluţă încearcă să forţeze, cât mai poate, cheltuieli enorme pe proiecte aruncate la repezeală în spaţiul public. Azi noapte a suplimentat ordinea de zi a şedinţei de CL de astăzi cu 23 de proiecte, care însumate vor însemna cheltuieli de 300 de milioane de lei, mai mult de o treime din bugetul anual al primăriei”, a postat USR Sector 4.

Conform sursei citate, cel puţin trei dintre ele sunt proiecte mari, de infrastructură. “Şi ce proiecte vrea domnul primar să voteze? Cel puţin 3 dintre ele sunt proiecte mari, de infrastructură, care necesită analize profunde şi consultarea amplă a cetăţenilor. Un centru multicultural de 24 de milioane, 4 pasarele pietonale deasupra bd. Tineretului şi şos. Olteniţei, cost 75 de milioane, şi un nou pasaj rutier la intersecţia Iriceanu cu Turnu Măgurele, cost 87 de milioane”, a adăugat USR Sector 4.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă