23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiComunitatea Declic atrage atenția asupra poluării în București. Ce a trimis guvernului

Comunitatea Declic atrage atenția asupra poluării în București. Ce a trimis guvernului

Reprezentanții asociației au anunțat că plămânii montați în fața Guvernului s-au încărcat de particule toxice, în mai puțin de o lună de la instalarea lor. Membrii Declic au tăiat bucăți din plămânii plini de microparticule poluante, le-au pus în plic și le-au trimis prin poștă premierului, ministrului Mediului și ministrului Sănătății.

„Din păcate, experimentul nostru a funcționat: plămânii cu filtre HEPA s-au înnegrit, așa cum se întâmplă și cu plămânii noștri. Într-o perioadă în care autoritățile de mediu s-au lăudat că aerul nu este poluat în Capitală, plămânii instalați de noi în Piața Victoriei s-au umplut de particule toxice. Așa arată și plămânii locuitorilor din marile orașe, care inhalează zilnic aer nociv, care îi poate ucide”, a declarat Cătălina Hopârteanu.

În cele 30 de zile de monitorizare a calității aerului din Piața Victoriei, doar timp de câteva ore, în unele zile, calitatea aerului a fost în limitele acceptate. În rest, senzorul a înregistrat valori chiar de trei ori peste limitele admise.

Acțiunea a avut loc în cadrul campaniei „Aer pentru viață!”, în care 22.600 de membri Declic cer Ministerului Mediului modernizarea rețelei de monitorizare a calității aerului și transmiterea datelor în timp real către Agenția Europeană de Mediu.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă