Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia TRAN a Parlamentului European a ajuns la un compromis privind transportului de persoane

Comisia de Transport şi Turism a Paramentului European – TRAN a ajuns la un compromis privind măsurile de liberalizare a transportului rutier de persoane în Uniunea Europeană (UE), propuse în Pachetul de Mobilitate, a anunţat, UNTRR.

Share

Rl online 0 comentarii

23.01.2019 - 09:33

Comisia TRAN a votat, marţi, iniţiativa legislativă de revizuire a regulamentului vizând măsuri importante de liberalizare a transportului rutier de persoane în UE.

În plus, a aprobat amendamentele de compromis propuse de raportorul TRAN cu privire la revizuirea regulamentului referitor la regulile de acces la piaţa internaţională a serviciilor de transport cu autocarul şi autobuzul.

Acest dosar, propus de Comisia Europeană (CE) pe 8 noiembrie 2017, este acum pregătit pentru votul final în plenul Parlamentului European, potrivit UNTRR.

UNTRR salută votul TRAN din privind revizuirea regulamentului, în linie cu recomandările de vot ale industriei europene de transport rutier de persoane. Astfel, a fost reintrodusă noţiunea de ”excursie locală” ca fiind parte a unui serviciu ocazional internaţional pentru a nu fi confundată cu operaţiunile de cabotaj şi supusă regimului detaşării, potrivit UNTRR.

”S-a stabilit că, pentru furnizarea de servicii regulate domestice, este obligatorie înfiinţarea unei firme în respectivul stat membru, pentru garantarea concurenţei loiale. A fost menţinută derogarea de 12 zile de conducere consecutive pentru şoferii care operează transport rutier de persoane”, se arată în comunicat.

Patronatul subliniază că este necesară stabilirea unui echilibru optim între deschiderea pieţelor interne şi protejarea serviciilor publice.

În ceea ce priveşte paşii următori, raportorul TRAN a precizat, după vot, că este probabil ca raportul referitor la revizuirea regulamentului privind regulile de acces la piaţa internaţională a serviciilor de transport cu autocarul şi autobuzul să fie votat în plenul Parlamentului European în luna martie 2019.

Comentarii

loading...