Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia Europeană cere României să îşi îmbunătăţească gestionarea deşeurilor de electrice şi electro

Comisia Europeană a decis să trimită notificări oficiale României şi Estoniei privind carenţe în implementarea reglementărilor europene pentru deşeurile echipamentelor electrice şi electronice.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 24.01.2019 - 15:45

Comisia avertizează că deşeurile pentru produse precum televizoare, frigidere şi telefoane mobile sunt estimate să ajungă la 12 milioane de tone până în 2020. Astfel, dacă nu vor fi gestionate corespunzător, ar putea cauza probleme de mediu şi de sănătate.

Comisia a trimis o scrisoare României din cauza unor dispoziţii inexacte şi a unei implementări incomplete a legislaţiei UE. De asemenea, au existat inconsecvenţe privind facilităţile de colectare şi s-a observat lipsa unor dispoziţii clare privind faptul că toate deşeurile de echipamente electrice şi electronice colectate separat trebuie tratate corespunzător.

Estoniei i se aduce la cunoştinţă că are definiţii incomplete privind termeni cheie, o lipsă de claritate privind obligaţiile producătorilor şi faptul că nu sunt cerute dovezi privind exporturile deşeurile de echipamente electrice şi electronice au fost trimise în afara UE.

România şi Estonia au la dispoziţie două luni să răspundă; în caz contrar Comisia ar putea formula o opinie motivată.

 

Comentarii

loading...