Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisarul pentru migrație, despre includerea României în Visa Waiver

Comisarul responsabil pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, a afirmat că nu este departe ziua în care România va fi inclusă în programul Visa Waiver.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.06.2019 - 11:11

Prezent la Palatul Parlamentului, în vederea participării la reuniunea ministerială UE - SUA a miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor Interne, comisarul european a vorbit despre importanţa colaborării dintre Statele Unite şi Uniunea Europeană.

"Uniunea Europeană şi SUA au stabilit legături foarte solide pe parcursul ultimilor decenii şi vom continua să lucrăm în acest sens. Trebuie să lucrăm împreună în ceea ce priveşte managementul frontierelor, securitatea şi migraţia. Pe parcursul ultimilor ani am făcut progrese importante şi trebuie să spun că am reuşit acest lucru în baza relaţiilor de încredere stabilite între noi. Ne confruntăm cu aceleaşi provocări. Ştim că terorismul şi migraţia au atins dimensiuni globale, prin urmare cooperarea globală este mai mult decât necesară. Parteneriatul dintre UE şi SUA este de maximă importanţă. Vom discuta de asemenea despre vize. În România, cetăţenii aşteaptă momentul în care pot să călătorească liber în SUA. Suntem pe ultima milă şi în acest domeniu", a arătat el, într-o declaraţie acordată presei.

Întrebat cât de aproape este România să devină membră a programului Visa Waiver, comisarul european a precizat că acest aspect punctual nu face parte din tema discuţiilor de miercuri.

"În ceea ce priveşte Visa Waiver, lucrăm la acest aspect şi am stabilit o cooperare cu SUA. Cred că nu este departe ziua în care vom realiza acest lucru", a menţionat oficialul european.

Comentarii

loading...