Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisar de la Penitenciarul Tulcea, reţinut de DNA

Un comisar de la Penitenciarul Tulcea a fost reţinut de DNA Constanţa pentru luare de mită şi pentru că ar fi introdus în mod ilicit în penitenciar telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare.

Share

Rl online 0 comentarii

04.04.2019 - 10:29

Telefoanele ar fi ajuns la un deţinut încarcerat pentru omor, care făcea parte dintr-o grupare specializată în infracţiuni prin metoda "Accidentul", iar comisarul ar fi primit 6.500 de lei de la un prieten al acestuia.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 3 aprilie, a inculpatului Silviu Ioan Ionele, comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, pentru luare de mită şi introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de DNA, în perioada februarie - martie 2019, Ionele, în calitatea menţionată şi contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârşirea unui omor.

"De menţionat este faptul că persoana beneficiară a aparatelor telefonice face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracţiuni prin metoda «Accidentul». Pentru acest «serviciu», inculpatul a acceptat de la un prieten al celui încarcerat promisiunea de a primi suma de 7.000 lei, din care până în prezent a primit, în două tranşe, 6.500 lei", arată DNA.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Joi, Silviu Ioan Ionele este prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al ofiţerilor de poliţie din cadrul Poliţiei Judeţene Constanţa – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Comentarii