Foto: Arhivă

Comandantul unui vas civil a murit în China. Premierul susține că e problema Ministerului Apărării

Premierul Florin Cîțu a declarat în fața jurnaliștilor că îl va pune pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, să rezolve problema unui comandant de navă civilă care a murit în China.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.06.2021 - 14:38

Premierul Florin Cîțu a declarat în fața jurnaliștilor că îl va pune pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, să rezolve problema unui marinar român, comandant de navă civilă, care a murit în China.

Cel mai probabil, premierul Cîțu a făcut o confuzie între navele civile (care aparțin unor companii de transport) și cele militare (care aparțin Ministerului Apărării Naționale).

Premierul a susținut, fără a fi contrazis de jurnaliști, că îi va cere ministrului Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, să se ocupe de această chestiune.

Situația despre care fusese întrebat premierul României se referă la nava civilă Vantage Wave, care a avut un comandant român. Comandantul a decedat acum aproape două luni, iar din acel moment trupul neînsuflețit este ținut de membrii echipajului în frigiderul navei.

Vasul Vantage Wave transporta spre China 25.000 de tone de aluminiu și este acum blocat într-un port din acea țară. Familia comandantului român ar dori ca trupul să fie repatriat, dar autoritățile din China se tem că marinarul ar fi murit de Covid și, de aceea, au propus ca trupul lui să fie ori aruncat în mare, ori incinerat.

Comentarii