FOTO: Inquam

Colonelul Paraschiv, supranumit „fantoma în alb”, vrea să se pensioneze

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv, cunoscut ca "fantoma albă" de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, intenţionează să se pensioneze, au declarat pentru Mediafax surse din ministerul de Interne.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.11.2018 - 16:18

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a transmis pe 15 octombrie preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de acordare a gradului de general de brigadă - cu o stea colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin-Răzvan, actualmente şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române. Ministrul şi-a fundamentat atunci propunerea pe faptul că ofiţerul a dat dovadă de un înalt profesionalism, responsabilitate şi devotament în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Carmen Dan mai spunea că au fost efectuate verificările necesare, de securitate şi de legalitate, şi că îşi asumă responsabilitatea privind integritatea morală şi profesională a ofiţerului propus.

Ulterior însă, preşedintele Klaus Iohannis a decis să amâne luarea unei decizii cu privire la înaintarea în grad a cololonelui Dumitru Paraschiv, precizând că aşteaptă până după ce organele judiciare vor emite un punct de vedere cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei la protestul din 10 august.

Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, este cunoscut în spaţiul public drept „fantoma albă” de la protestele din 10 august datorită hainelor purtate atunci. El a fost audiat de două ori la Parchetul General, în dosarul privind violenţele de la miting. La cea de-a doua audiere, Cătălin Paraschiv a declarat nu a fost pus sub acuzare, are calitatea de martor şi că nu a avut informaţii despre o presupusă tentativă de lovitură de stat în acea seară.

Comentarii