Colaborare între România şi Qatar în sectorul transporturilor maritime

Colaborarea dintre Compania de Management Portuar "Mwani Qatar" şi Compania Naţională "Administraţia Porturilor Maritime" SA, au fost printre subiectele discutate de ministrul Transporturilor, Lucian Şova, cu omologul său din Qatar, informează Ministerul Transporturilor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.11.2018 - 11:40

Ministrul Transporturilor, aflat în vizită oficială în Qatar cu delegaţia condusă de premierul României, s-a întâlnit marţi, 6 noiembrie, la Doha cu Jasim bin Saif Al Sulaiti, ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor din statul Qatar.

"Cei doi oficiali au discutat despre Memorandumul de Înţelegere privind colaborarea dintre Compania de Management Portuar 'MWANI QATAR' şi Compania Naţională 'Administraţia Porturilor Maritime' S.A. Constanţa SA. O altă temă de discuţie a fost Memorandumul de Înţelegere privind recunoaşterea reciprocă a certificatelor maritime în acord cu Convenţia Internaţională privind standardele de pregătire a navigatorilor (WTCW). Această propunere de memorandum a fost analizată de Autoritatea Navală Română (ANR), autoritatea centrală de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor, în domeniul siguranţei navigaţiei şi al securităţii navelor", se arată în comunicat.

Cei doi oficiali au discutat şi despre modalităţi de aprofundare a cooperării bilaterale în ceea ce priveşte infrastructura de transport. Investiţiile în acest sector sunt sustenabile pe termen lung, indiferent de cât de mult va evolua tehnologia în domeniu.

Ministrul Lucian Şova a declarat că investiţiile avute în vedere de Guvernul României asigură ţării noastre posibilitatea de a fi prezentă, pe termen lung, pe piaţa internaţională.

Comentarii