15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCofondatoarea mişcării Femen s-a sinucis la 31 de ani

Cofondatoarea mişcării Femen s-a sinucis la 31 de ani

”Oksana a fost găsită ieri (luni) la Paris, în apartamentul său. Ea s-a sinucis”, a precizat telefonic Inna Şevcenko pentru France Presse.

În cursul dimineţii, Anna Guţol, o altă cofondatoare a mişcării, anunţase decesul acesteia pe pagina sa de Facebook, rămânând evazivă cu privire la cauzele morţii ei: ”Ne-a părăsit Oksana Şaciko, cea mai curajoasă (…). Împreună cu apropiaţii şi familia ei, suntem în doliu şi aşteptăm versiunea oficială a poliţiei. Pentru moment, ceea ce ştim este că (…) trupul Oksanei a fost găsit în apartamentul său din Paris. Potrivit prietenilor săi, ea a lăsat o scrisoare de adio!”

Cu toate acestea, data exactă a morţii tinerei ucrainence urmează să fie stabilită de expertiza medico-legală, dar în data de 20 iulie ea era încă în viaţă, a declarat o altă confondatoare a Femen, Aleksandra Şevcenko, pentru BBC Ucraina.

Aplicaţia Telegram Paris Burns informează că Oksana Şaciko a avut înainte două tentative de sinucidere. În scrisoarea sa de adio, tânăra scrie: ”Totul este un Fake!”

Împreună cu alte trei militante, Oksana Şaciko a fondat mişcarea feministă ucraineană cunoscută pentru acţiunile sale topless în aprilie 2008 la Kiev (Ucraina). În genere, mişcarea luptă împotriva discriminării şi exploatării sexuale a femeilor din Ucraina şi din lumea întreagă.

Exilată în Franţa din 2013, unde a primit azil politic, tânăra a părăsit organizaţia şi şi-a continuat activitatea de pictoriţă.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă